На Волині вшанували пам'ять загиблих у битві під Берестечком
Волинь

На Волині вшанували пам'ять загиблих у битві під Берестечком

5 липня 2021, 11:41
0
0
Сподобалось?
0

2-4 липня на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви» відбулися масштабні заходи із вшанування пам'яті козаків та українських селян, які полягли за рідну землю у Берестецькій битві. 

Цьогоріч виповнюється 370-та її річниця, інформує пресслужба облради.

4 липня до села Пляшева, що на Рівненщині, з’їхалося багато гостей з різних куточків держави. 

На території Свято-Георгіївського чоловічого монастиря на Козацьких могилах Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній відслужив Божественну літургію та Вселенську панахиду за загиблими козаками та сучасними Героями України. До молитви також долучився Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Після завершення панахиди відбулася традиційна урочиста хода, учасники якої поклали квіти до пам’ятника загиблим козакам та вклонилися їхній світлій пам’яті.

Згодом гості заходу мали змогу послухати виступи творчих колективів, кобзарів та лірників. На території заповідника діяло багато цікавих локацій. Там було облаштовано козацький табір та козацьку січ. Функціонували історичний, етнічний, ремісничі майданчики. Автентичні вироби та оригінальні вміння демонстрували майстри народної творчості й декоративно-ужиткового мистецтва.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися