13-річний хлопчик з Волині з новим серцем розповів про своє самопочуття
Волинь

13-річний хлопчик з Волині з новим серцем розповів про своє самопочуття

22 вересня 2021, 19:33
0
0
Сподобалось?
0

Пересадка серця 13-річному хлопчику із Волині – пройшла успішно. 

Про це Суспільному повідомив дитячий кардіохірург Віталій Петров.

Максим вже при свідомості. Каже, що найбільша його мрія зараз – бути здоровим та повернутися додому.

"Зараз просто хочу бути здоровим і живим, і повернутися додому. Це – головне, що я зараз хочу. Головний лікар запропонував, може лікарем стати. Мені врятували життя. Можливо, і я комусь врятував би", – розповів після пересадки серця 13-річний Максим.

Перед операцією батьки 13-річного хлопчика розповіли, що Максим захворів у липні і останній місяць провів у реанімації.

"В нього 22 липня стався інсульт, потім через пару днів стало відомо, що серце спричинило інсульт. Що в нього кардіоміопатія. Це з цього часу ми знаємо. До цього повністю був здоровий – грав у футбол, все, плавав, не сказав ніколи в житті, що він хвора людина. Ніяких симптомів ми не помічали за дитиною. В нього різко став стан поганий і ми дійшли до реанімації", – розповідають батьки Максима Тетяна та Роман Давидюки.

Стан хлопця був критичним і йому терміново потрібна була пересадка серця. Операцію провели 21 вересня у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги. За словами директора Інституту серця Бориса Тодурова, операція пройшла добре.

"Серце працює. Добре лягло. Не зважаючи на різницю у віці і вазі, дуже добре співпали розміри і от ми тільки що впустили аорту, тиск 90-то. Серце йде, синусний ритм. Поки все добре", – каже Борис Тодуров.

Донором хлопчика був 56-річний чоловік, який помер від інсульту. Сім’я донора – дружина та двоє дітей дали згоду на забір органів.

"Можна здивуватися, як так, доросле серце можна імплантувати у дитячий організм. Так ось – можна. Тому що ми маємо не просто дитячий організм, а ми мали справу із хворим серцем. Коли серце хворіє тривалий час і доходить до цієї важкої стадії – воно суттєво розширюється і стає в два або три рази більшим за розміри дорослого серця", – каже лікуючий лікар хлопчика Віталій Петров.

За словами Віталія Петрова, попереду на хлопчика чекає спеціальна реабілітація та навчання. Також він буде приймати спеціальні імунні препарати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися