Ходили по гриби: у чотирьох волинян виявили хворобу Лайма
Волинь

Ходили по гриби: у чотирьох волинян виявили хворобу Лайма

27 вересня 2021, 11:27
0
0
Сподобалось?
0

Протягом вересня у колишньому Маневицькому районі зареєстрували чотири нових випадки хвороби Лайма, спричинені укусами кліщів саме під час збору грибів у лісах області.

Про це інформує ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».

Всі хворі кліща видалили самостійно, не звертаючись до лікувальних установ. На 3-5 добу у хворих виникло різних розмірів почервоніння на шкірі. Це реакція на укус кліща. Протягом місяця еритема на шкірі збільшилась і лише тоді хворі звернулись за медичною допомогою. Захворювання на «лаймбореліз» підтвердили лабораторно лише в одному випадку, але факт укус кліща та наявність мігруючої еритеми були підставою для клінічного встановлення діагнозу. Наразі хворі лікуються амбулаторно.

На сьогодні в області зареєстрували 12 випадків хвороби Лайма: у м. Нововолинську та Маневицькому районі (по 4), а ще у Горохівському і Луцькому районах та м. Луцьку. Всі випадки захворювання спричинені укусами кліщів під час відвідуванні лісових масивів області (збору ягід, грибів та відпочинком на природі). У 9 випадках (75%) зараження відбувалось на вже ензоотичних з лаймбореліозу територіях.

За оперативними даними лікувально-профілактичних установ, за медичною допомогою з приводу укусів кліщів щотижня звертається до 50 волинян. А враховуючи, що значна частина громадян знімає кліща з тіла самостійно та взагалі не звертається до медичної установи, ця цифра є значно більшою.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися