Анастасія КРАВЦОВА
Волинь

Волинянка стала відомою перукаркою в Канаді

14 листопада 2021, 17:45
1
0
Сподобалось?
0

Анастасія Кравцова з Нововолинська закінчила лінгвістичний університет у Києві, працювала вчителем, на різних посадах у приватних компаніях. А в Канаді стала відомим перукарем. У неї власний салон на березі знаменитого озера Онтаріо в Торонто і запис клієнтів на кілька місяців наперед.

Її ім’я – у Книзі рекордів Гіннеса

– З дитинства Настя вміє з будь-чого зробити красу. Дуже любила стригти ляльок, – розповідає її мама Любов Кравцова. – Якось у Києві стався неймовірний випадок. Коли дочка вийшла на обід, на вулиці знаменитий французький стиліст обирав дівчат для свого експерименту: за 20 хвилин мав змінити будь-яку людину. З багатьох вибрав саме Настю і змінив її до невпізнанності. Доньку вразило, як можна за допомогою ножиць змінити людину.

А потім вона гостювала в родичів у Канаді. Відчула, що Торонто – це близьке їй місто. Тому рішення залишитися тут прийшло якось саме собою.

– Я спочатку бралася за будь-яку роботу: прибирання, приготування їжі. На кваліфікованішу працю необхідне було підтвердження диплома. Зароблені гроші відкладала на навчання. Завжди хотіла працювати у сфері моди та краси. Тож коли назбирала потрібну суму, вступила у школу стилістів. І не шкодую про це. Ще навчаючись, взяла участь у конкурсі перукарів і увійшла у п’ятірку кращих в Канаді. Їздила вчитися нових технік в італійський Мілан та американський Нью-Йорк.

І навіть при таких успіхах у салонах Торонто їй пропонували мити підлогу, варити каву. Тому Анастасія стала орендувати крісло у найрозкішнішому районі міста – і її клієнтами стали бізнесвумен, журналістки, дружини багатих людей. Вона стала стилісткою популярного у Канаді телешоу! А через декілька років Анастасія відкрила власний салон, у який запис на декілька місяців наперед. Про волинянку Анастасію Кравцову писали популярні канадські видання. Жінка веде власну колонку у газеті, написала уже три книжки. Одну з них подарувала королеві Великобританії Єлизаветі ІІ, і отримала від неї лист з подякою. Ім’я Анастасії Кравцової є й у Книзі рекордів Гіннеса. Вона була однією зі 126 співавторів, які написали свої історії успіху і потім одночасно підписували книгу.

– Я дуже пишаюся успіхами своєї доньки, – каже її мама. – А ще вона  добра людина. Ще коли Настя вчилася у школі стилістів, на практиці в будинку для літніх людей здружилася з однією жінкою. Тепер стриже її безкоштовно у своєму недешевому салоні.   

Замість подарунків везла бронежилети 

Анастасія Кравцова поїхала у Канаду в 2007-му, а знову повернулася в Україну у 2014-му. З валізами, які були набиті… бронежилетами і приборами нічного бачення для української армії.   

– Ми з друзями були організаторами українського Майдану в Торонто. Як могли, привертали увагу до агресії Росії проти України, – розповіла Анастасія. – Влаштовували і автопробіги, і демонстрації, зібрали понад мільйон доларів для нашої армії. Купували атовцям бронежилети, прилади нічного бачення, шоломи, термобілизну, берці, шкарпетки. 

А ще Анастасія була серед тих, чиїми зусиллями на честь України синьо-жовтими кольорами засвітилися телевізійна вежа «Торонто Сі-Ен-Тауер» і Ніагарський водоспад. Бо жінка ніколи не забуває, що є українкою. Цьому навчила мама Любов Кравцова – велика патріотка з Нововолинська. Це її стараннями виходить журнал «Регіон бандерівський», у якому зібрані матеріали про нашу історію. Про секрети свого успіху Анастасія говорить коротко: «Головне – займатися тим, що ти любиш. Тоді буде і задоволення, і прибуток».

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Остап Маркович
    Остап Маркович

    Мені аж смішно від Ваших слів. Що не можна працювати в нас перукарем??? Можна. І наші Нововолинські, Володимир-Волинські перукарі не гірші, а кращі! Покинула нашу рідну неньку Україну назавжди. Можу зрозуміти та розумію тих людей, які в зв'язку з безробіттям та безгрошів'ям їдуть за кордон на заробітки щоб прокормити сім'ю. А такі дівульки чого туди пруться і назавжди кидають рідну Батьківщину??? Заміж хочуть вискочити за мільйонера і так далі! Так що ганьба таким зрадницям Батьківщини та ганьба таким батькам, які не виховували належним чином!!! Ось така моя позиція в даному аспекті.

    14 листопада 2021, 21:42
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися