На Волині терміново укріплюватимуть кордон з Білоруссю інженерними спорудами
Волинь

На Волині терміново укріплюватимуть кордон з Білоруссю інженерними спорудами

12 листопада 2021, 18:16
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку при голові Волинської обласної ради відбулося засідання Координаційної ради місцевого самоврядування із залученням керівництва облдержадміністрації, райдержадміністрацій, очільників силових відомств та лісового господарства.

Звертаючись до присутніх голова обласної ради Григорій Недопад закликав присутніх зважити на серйозність загрози ескалації ситуації і на українсько-білоруській ділянці кордону.

– Ви всі обізнані з подіями, які уже кілька днів відбуваються на межі польського кордону. Протяжність кордону з Білоруссю в області понад 200 кілометрів. Тому Волинь на усіх рівнях повинна негайно підготуватися до можливої дестабілізації, пов’язаної із навалою біженців та нелегальних мігрантів, – зазначив голова Волиньради.

Головний прикордонник області Сергій Лозінський повідомив, що на кордоні з Білоруссю визначено найбільш уразливі для незаконного прориву ділянки загальною протяжністю 10 кілометрів. Допомоги у терміновому їх укріпленні він попросив як в обласної влади, так і у громад. Зокрема, прикордонники конче потребують бетонних і дерев’яних опор, пиломатеріалів, загороджувальної сітки, колючого дроту, а також спірального бар’єрного загородження.

Григорій Недопад заявив, що обласний бюджет готовий виділити кошти з резервного фонду, який і передбачений на випадок надзвичайних ситуацій. Однак для цього потрібне відповідне рішення Кабміну чи РНБО. Окрім того, без спеціального дозволу неможливо без конкурсу здійснювати закупівлі вартістю понад 50 тисяч гривень. Потрібно владнати питання проведення робіт з облаштування кордону на території природно-заповідного фонду, де заборонена будь-яка діяльність. Григорій Недопад звернувся до голови облдержадміністрації з проханням якомога швидше узгодити ці питання з центральними органами влади.

Також голова Ковельської РДА Ольга Черен зазначила, що підприємці району готові закупити частину необхідного, проте потребують більше детальної інформації і щодо матеріалів, і щодо процедур їх передачі.

На допомогу волинським поліцейським та нагцвардійцям уже прямують колеги з інших регіонів. Тож голів громад просять допомогти із виділенням приміщень для розташування особового складу. Окрім того, є потреба у під’єднанні до стаціонарного електроживлення наметових містечок, які вже розгорнули правоохоронці, оскільки потужностей мобільних генераторів бракує.

У лісах вздовж кордону на посилений режим перейшли рейдові групи лісівників, а оперативники СБУ вирішили у прикордонні громади.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися