Біля кордону на Волині запустили у небо заборонений у Білорусі історичний прапор
Волинь

Біля кордону на Волині запустили у небо заборонений у Білорусі історичний прапор

21 вересня 2023, 14:51
0
0
Сподобалось?
0

Поблизу українсько-білоруського кордону, біля контрольно-пропускного пункту "Доманове" на Волині відбулася акція "Вітання народу Республіки Білорусь з Днем біло-червоно-білого прапора".

У повітря запустили біло-червоно-білий стяг, який нині заборонений у Білорусі. Як розповів Суспільному учасник акції Анатолій, акцію організували білоруси та військовослужбовців Полку імені Кастуся Калиновського.

З міркувань безпеки чоловіки приховали обличчя. Зі слів Анатолія, на Батьківщині його переслідують за спротив режиму Лукашенка.

"Це ініціатива білоруського спротиву, білорусів, які живуть не тільки в Україні, а й в багатьох країнах. Ми цю акцію координували із полком Калиновського. На жаль, зараз в Білорусі він (прапор — ред.) під забороною за пропаганду стяга можна сісти у тюрму", — розповів Анатолій.

Владислав живе в Україні віднедавна. Каже, що вболіває за Україну і допомагає військовим. Чоловік сподівається, що історичний стяг побачать білоруси, які теж не підтримують режим Лукашенка.

"Вони побачать його у небі і зрозуміють, що зможуть щось зробити. Нам і українцям далі жити, Лукашенко коли-небудь помре. Це природа і нам треба щось робити і йти разом до волі, від режиму", — говорить чоловік.

Прапор розміром десять на п'ять метрів підняли у повітря з допомогою повітряних кульок. Як і планували учасники акції, стяг полетів у бік Білорусі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися