Волинська обласна рада підтримала створення народного ополчення
Волинь

Волинська обласна рада підтримала створення народного ополчення

15 травня 2014, 14:25
0
0
Сподобалось?
0

На другому пленарному засіданні чергової сесії Волинської обласної ради дуже гостро дискутувалося питання про звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, жителів області щодо необхідності формування народного ополчення. Проект цього рішення запропонував відомий волинський бізнесмен Василь Столяр. Його актуальність він аргументував агресією з боку РФ та бажанням багатьох відставних офіцерів, яких уже не можуть служити в армії, долучитися до захисту України. Більше того Василь Столяр запевнив, що сам же й готовий профінансувати формування народного ополчення на Волині. Думки у залі розділилися, опоненти такого рішення казали, що це фактично буде створення приватної армії. Та все ж текст звернення було підтримано мінімальною більшістю. «За» проголосували 42 депутати (загальна кількість - 80).

Ось повний текст звернення:

«У зв'язку з різким ускладненням внуфішньополітичної обстановки, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі Указом Президента України від 17.03.2014 року за № 303/2,014 «Про часткову мобілізацію», який затверджено Верховною Радою України на підставі Закону України від 17.03.2014 року № 1126-VII, на території нашої держави оголошено про часткову мобілізацію.
Пунктом 5 зазначеного вище Указу Президента України передбачено призов військовозобов'язаних, у тому числі резервістів, та поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України здійснити в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.
Проте, цілий ряд громадян нашої держави, жителі нашого краю - військові у відставці, колишні військовослужбовці та військовозобов'язані різного віку, які мають великий досвід військової служби, досвід участі в бойових діях, не підпадають в перші черги мобілізаційного призову, але готові допомогти регулярній армії у захисті території нашої держави та її цілісності.
Враховуючи те, що на території нашої держави мають місце неприхована агресія, захоплення російською стороною території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, блокуються будівлі органів державної влади, органи військового управління, військові частини та установи Збройних Сил України,
ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємося до:
1. Верховної Ради України щодо прискорення розгляд/ та прийняття проекту Закону України (реєстраційний номер 4705) «Про Народне ополчення «Резервістська армія України2.
2. Кабінету Міністрів України щодо забезпечення проходжень'.? щорічної регулярної військової підготовки ополченцями на базі з'єднань, військових частин і підрозділів Збройних Сил України.
3. Жителів Волинської області щодо необхідності формування народного ополчення на Волині з числа добровольців, які готові допомогти Українській армії та правоохоронним органам у захисті правопорядку, а в разі військових дій - виступити дієвим військовим підрозділом, після прийняття Закону України (реєстраційний номер 4705) «Про Народне ополчення «Резервістська армія України».

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися