Вікторія ДОМАНСЬКА
Волинь

Хто має право на соціальні аліменти: пояснення фахівця

5 грудня 2021, 12:22
0
0
Сподобалось?
0

«Що таке «соціальні аліменти» і хто на них має право? Що потрібно для відновлення кримінального провадження, по якому уже винесли вирок і який вступив у силу, за новими обставинами?»

Тетяна Л., Волинська область

На запитання відповідає адвокат Вікторія Доманська – керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»:

– Соціальні аліменти – це кошти, які дає держава як тимчасову допомогу дітям у разі, якщо батько/мати ухиляються від сплати аліментів або не мають можливості утримувати дитину, або місце проживання (перебування) їх невідоме. Їх призначають і виплачують за місцем проживання (перебування) батька/матері, які виховують та утримують дитину, за зверненням про це до управління праці та соціального захисту населення відповідної державної адміністрації. Право на призначення такої допомоги мають діти, які не досягли 18 років та один із батьків яких не виконує рішення суду щодо сплати аліментів щонайменше три місяці, перебуває під арештом, слідством, на примусовому лікуванні, у місцях позбавлення волі, якого визнано недієздатним або місце проживання (перебування) не встановлено.

За нововиявлених обставин, про існування яких не було відомо суду при винесенні вироку, подається заява про перегляд судового рішення. Ними можуть бути штучно створені чи підроблені докази, неправильний переклад висновку та пояснень експерта, неправдиві покази свідка, потерпілого, підозрюваного, обвинуваченого, на яких ґрунтується вирок; скасування судового рішення, яке стало підставою для ухвалення вироку тощо.

Від редакції: листування з читачами ведеться лише на сторінках газети. Якщо у вас є запитання до юриста, ви можете задати їх у «Віснику + К»  за телефоном: 067-3617717. Відповідь буде надрукована. Якщо ви потребуєте приватної консультації та допомоги юриста, звертайтеся з листом на адресу Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»: м. Луцьк, вул. Шопена, 22, офіс 99. Анонімки не розглядаються.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися