Білорусь звинуватила Україну в «порушенні кордону»
Волинь

Білорусь звинуватила Україну в «порушенні кордону»

5 грудня 2021, 17:35
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство оборони Білорусі 5 грудня вручило військовому аташе України ноту протесту через начебто «порушення кордону» країни.

Про це йдеться на сайті Міноборони Білорусі, пише "ТСН"

Українського дипломата, зокрема, викликали до департаменту міжнародного військового співробітництва за нібито "часті порушення кордону Білорусі зі сторони України". Білорусь пішла на такий крок через інцидент 4 грудня, коли в районі села Нова Рудня зафіксували, за їхніми словами, незаконний перетин кордону українським вертольотом.

У Мінську вважають, що українська сторона уникає діалогу для розв'язання спірних питань.

"Було наведено факти, які свідчать про ухилення України від виконання зобов’язань у рамках регіональних заходів довіри та безпеки, а також проведення на тлі обвинувальної щодо Республіки Білорусь риторики низки навчань поблизу білоруського державного кордону підрозділами збройних сил України", — вважають у тамтешньому Міноборони.

Також у Білорусі кажуть, що сукупність вказаних фактів, на їхню думку, свідчить про можливість "виникнення загрози безпеці країни у південному напрямку".

Проте у Держприкордонслужбі спростували заяви про перетин кордону з Білоруссю, заявивши, що інформація білоруської сторони щодо порушення повітряного простору вертольотом Мі-8 з боку України не відповідає дійсності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися