На Волині суддя отримав два роки тюрми за 4 тисячі хабаря
Волинь

На Волині суддя отримав два роки тюрми за 4 тисячі хабаря

10 лютого 2022, 10:54
0
0
Сподобалось?
0

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду засудила до двох років позбавлення волі суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області, якому раніше призначили покарання у вигляді штрафу за зловживання впливом.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«9 лютого апеляційна палата ВАКС скасувала вирок суду першої інстанції та постановила новий вирок, яким суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області визнано винуватим за ч. 2 ст. 369-2 КК України та засуджено до 2 років позбавлення волі», – інформує прокуратура.

За інформацією видання «Слово і діло», йдеться про суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області у відставці Олега Василюка. 15 серпня 2017 року Вища рада правосуддя відправила його у відставку.

10 червня ВАКС визнав суддю Василюка винним у зловживанні впливом. Йому призначили покарання за старою редакцією статті у вигляді 25 500 грн штрафу з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки. Втім прокурор САП подав скаргу на цей вирок.

Олега Василюка обвинувачують у тому, що він отримав від фізичної особи неправомірну вигоду у сумі 4000 грн за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. За даними слідства, обвинувачений мав вплинути на іншого суддю, щоб той ухвалив необхідне рішення у справі про адміністративне порушення. В січні 2020 року справу передали до ВАКС.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися