Мера Володимира Ігоря Пальонку та депутата облради Кошельника взяли на хабарі в 35 тисяч доларів
Україна

Мера Володимира Ігоря Пальонку та депутата облради Кошельника взяли на хабарі в 35 тисяч доларів

13 вересня 2023, 09:32
0
0
Сподобалось?
0

На хабарі викрили міського голову міста Володимир Ігоря Пальонку та депутата обласної ради Валентина Кошельника. Вони вимагали від підприємця 35 тисяч доларів за за безперешкодне виділення земельної ділянки.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Працівниками УСР у Волинській області за процесуального керівництва спеціалізованої антикорупційної прокуратури, спільно з детективами НАБУ, у межах кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, викрито та задокументовано злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди депутатом Волинської обласної ради та міським головою м. Володимир за безперешкодне виділення земельної ділянки.

Йдеться про те, що депутат Волинської обласної ради 8-го скликання Кошельник Валентин Іванович та Володимирський міський голова Пальонка Ігор Анатолійович із залученням третіх осіб, зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, за попередньою змовою між собою і задля власного збагачення, вимагали неправомірну вигоду у розмірі 35 000 доларів США за безперешкодне виділення земельної ділянки шляхом проведення аукціону від представника суб’єкта господарювання. Останній мав намір інвестувати кошти в громаду м. Володимира, надати робочі місця місцевому населенню та придбати земельну ділянку задля використання її у підприємницькій діяльності та подальшого встановлення виробничого комплексу.

Попередньо 15.04.2023 та 25.06.2023 задокументовано факти отримання неправомірної вигоди як «завдатку» депутатом Волинської обласної ради Кошельником на загальну суму 10 000 доларів США для подальшої передачі частини коштів міському голові м. Володимира – Пальонці.

12.09.2023 працівниками УСР у Волинській області спільно з детективами НАБУ під процесуальним керівництвом спеціалізованої антикорупційної прокуратури задокументовано факт отримання іншої частини неправомірної вигоди у сумі 25 000 доларів США депутатом Волинської обласної ради Кошельником.

Далі задля «маскування корупційних дій» та невикриття працівниками правоохоронних органів депутат 25 000 доларів США в обмінному пункті обміняв на грошові кошти у валюті євро.

Під час проведення обшуку в автомобілі Кошельника виявили та вилучили 18 500 євро. Під час проведення обшуку у пункті обміну валют виявлено та вилучено 25 000 доларів США.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися