Мер Сум - під вартою: може вністи 3 млн грн застави
Україна

Мер Сум - під вартою: може вністи 3 млн грн застави

5 жовтня 2023, 10:03
0
0
Сподобалось?
0

Меру Сум Олександру Лисенку, якого підозрюють у хабарництві, Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Про це повідомив кореспондент "Суспільного" із зали суду.

Лисенко залишиться під вартою до 2 грудня 2023 із можливістю внесення застави у розмірі 3 млн грн.

У разі внесення застави, його зобов‘язали прибувати за першою вимогою, не покидати Суми без дозволу, повідомляти прокурора про зміну місця проживання та заборонили спілкуватися з депутатами Сумської міськради. Засідання щодо арешту майна очільника Сум проведуть в іншу дату. Сам Лисенко звинувачення у коментарі журналістам відкидає.

"Неправомірної вигоди я не вимагав ні від кого. І сьогодні те, що слухалось у суді, аргументацію я свою надав. Мені кошти не пропонували і я їх не отримував. Цих грошей я не бачив, не отримував і поруч з ними не знаходився. З фото можна подумати, що я був поруч з тією машиною, де були гроші. Але це не відповідає дійсності", - сказав Лисенко.

Суд також обрав запобіжний захід директору департаменту інфраструктури Сум Олександру Журбі. Йому призначили тримання під вартою на два місяці із можливістю застави понад 1,4 мільйона гривень.

Нагадаємо, 2 жовтня НАБУ та СБУ повідомили про викриття під час одержання хабаря мера Сум Олександра Лисенка та директора одного з департаментів міської ради Олександра Журби. Повідомлялося, що фігурантів затримали на гарячому під час одержання останнього траншу хабаря в 1,4 млн грн.

За даними слідства, посадовці вимагали хабарі від місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу у місті. Вони "обклали даниною" місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття. Фігуранти вимагали з підприємців 2 млн 130 тис. грн. У разі відмови платити - погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися