На Волині спіймали п'яного священника за кермом
Волинь

На Волині спіймали п'яного священника за кермом

14 лютого 2022, 09:20
0
1
Сподобалось?
1

На Волині у священника, який після застілля у ресторані п'яним сів за кермо авто, на рік відібрали водійське посвідчення. Також його оштрафували на 17 тисяч гривень.

Про це стало відомо з постанови Іваничівського районного суду, передають Волинські Новини.

30 вересня минулого року водій Volkswagen Sharan, який також є священником, керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння в селі Павлівка. Огляд проводився на місці зупинки транспортного засобу за допомогою «Alcotest Drager». Результат огляду становить 1,80 проміле, що в дев’ять разів перевищує допустиму норму.

Священник свою вину у вчиненому порушенні не визнав та пояснив, що того дня був на службі в церкві, після якої пішов на святковий обід. Як зізнався, дійсно «був випивший». Оскільки йому стало зле, він вийшов з ресторану та сидів на бордюрі біля свого автомобіля. Після чого до нього під'їхали працівники поліції, які звинуватили його в тому, що він керував авто. З оглядом на стан алкогольного сп'яніння він не згідний, свідків, які зазначені в протоколі, не бачив.

Захисник Сідорова І.А. підтримала клопотання про закриття справи, мотивуючи це тим, що в матеріалах справи відсутнє підтвердження того, що її підзахисний керував транспортним засобом.

Проте, як вбачається з відеозапису із місця, водій заперечень щодо показів приладу не висловлював, бажання проходити огляд в медичній установі не виявляв, хоча працівники поліції повідомили, що він має на це право. Огляд на місці зупинки транспортного засобу проводився із застосуванням відеофіксації та в присутності свідків.

Незважаючи на доводи захисника, суд не став на сторону водія та визнав його винним. Позбавив священника на рік права керувати авто та оштрафував на 17 тисяч гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися