У Латвії штрафуватимуть власників машин за наклейки «я – рузький»
Світ

У Латвії штрафуватимуть власників машин за наклейки «я – рузький»

26 вересня 2023, 16:33
0
1
Сподобалось?
1

Поліція Латвії попередила, що штрафуватиме за наклейки "Я – русский" на авто. Так правоохоронці відреагували на опубліковану в соцмережі Х фотографію машини з латвійським номером та написом "Я – русская".

Про це пише "Українська правда" з посиланням Twitter поліції Латвії.

Поліція назвала неприпустимою практикою наклейки на автомобілі з "потенційно провокаційними написами російською мовою", наприклад "я росіянин/росіянка".

У відомстві заявили, що з урахуванням нинішньої геополітичної ситуації та війни в Україні такі наклейки можуть бути сприйняті як схвалення військової агресії або підтримка воєнних злочинів Росії.

Латвійські поліцейські пообіцяли, що в разі виявлення таких наклейок вимагатимуть від автовласників негайно прибрати їх та пояснити мету розміщення написів.

Також автомобілістів можуть штрафувати за пропаганду військової агресії.

Як повідомляє естонський державний мовник ERR, минулого тижня в Таллінні та інших містах Естонії поширення таких наліпок на задньому склі авто перетворилося на своєрідний флешмоб.

Відео та фото таких автомобілів призводили до суперечок у соціальних мережах.

А 23 вересня конфлікт на цьому тлі стався в реальному житті, коли на вулиці Юмера в столичному районі Ласнам'яе поряд з багатоповерхівкою припаркувалася машина з такою наліпкою. Як реакція на такі дії у вікні однієї з квартир цього будинку з'явився український прапор. У відповідь на це група людей почала кидати каміння у вікна. Поліція роз'яснила власнику автомобіля, що напис є провокаційним і його слід видалити.

До неділі, 25 вересня, поліцейські попросили близько 20 водіїв видалити цей напис. В одному з випадків розпочали провадження, оскільки, крім самого напису на машині, був наклеєний російський прапор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися