У селі на Волині створили гуманітарний осередок
Волинь

У селі на Волині створили гуманітарний осередок

14 березня 2022, 10:45
0
1
Сподобалось?
1

Не стоять осторонь подій в Україні і мешканці села Раків Ліс, що на Камінь-Каширщині. Тут створили своєрідний гуманітарний хаб, де допомогу і приймають, і збирають, і доставляють у гарячі точки. Ось, до прикладу, розвантажують чергову передачу від партнерів з інший країн. Найчастіше це Польща та Німеччина.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

«І речей, і одягу дуже багато. Це і їжа: макаронні вироби, пластівці, дитяче харчування. Дитяча гігієна, доросла. Памперси, ліки», – розповіла сільська староста Інна Півень.

Все сортують на складах і підписують. Згодом усе відправляють у різні куточки Волині та України відповідно до потреб військових, біженців та мирного населення.

Невтомно трудяться щодня і місцеві господині. Їх збирається більше сотні, аби готувати смаколики на передову.

До гуманітарного осередку в селі Раків Ліс долучаються місцеві підприємці, мешканці сусідніх сіл – допомагають хто чим може.

«Приміщення «Вечірнього Києва» нам надали. В ньому ми готуємо, збираються наші жителі. Також школа підключилася, у школі їдальня і в дитячому садочку. Ліплять вареники, пиріжки смажені, печені. Салтисон, овочеві салати. Це все ми пакуємо в ящики. Як тільки є можливість відправити бус – ми його завантажуємо і відправляємо. Транспорт заправляємо за власні кошти», – каже Інна Півень.

Волонтери працюють і в будні, і у вихідні. І запевняють: допомагатимуть і бійцям, і мирним жителям, які опинилися в біді, скільки стане сил.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися