У Львові успішно пересадили кістковий мозок маленькій волинянці
Волинь

У Львові успішно пересадили кістковий мозок маленькій волинянці

27 липня 2022, 12:54
0
0
Сподобалось?
0

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі успішно провели першу аутологічну трансплантацію стовбурових клітин кісткового мозку дитині. Такі операції для порятунку дітей з усіх західних областей України у Центрі планують проводити регулярно. Про це повідомляє ZAXID.NET.

«Ми успішно виконали першу у Львові аутологічну трансплантацію стовбурових клітин кісткового мозку дитині. Дякуємо нашій маленькій пацієнтці за терплячість, а її сім'ї та усім нашим залученим колегам за довіру до нас. Ми не зупиняємось, незважаючи на труднощі», - повідомив керівник клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку Роман Кізима.
Заступниця директора Центру Олена Козлова уточнила, що пересадку кісткового мозку провели два тижні тому, але доки не було підтвердження, що клітини прижилися, про цю трансплантацію не повідомляли. Вчора отримали підтвердження про те, що мозок прижився, тож перша пересадка кісткового мозку дитині є успішна.
Першою пацієнткою, якій у Львові пересадили кістковий мозок, стала трирічна дівчинка з Волині. Відтепер такі трансплантації будуть проводити регулярно.

До слова, клініку, у якій провели трансплантацію кісткового мозку, у Львові відкрили у лютому цього року. Навесні цього року Центр включили у пілотний проект МОЗ з трансплантації кісткового мозку, а це означає, що такі пересадки для пацієнтів є безкоштовні, їх лікарні оплачує держава.

Першу трансплантацію планували провести ще навесні 2022 року, але війна дещо змінила плани і її провели влітку.

Трансплантація кісткового мозку підвищує ефективність лікування раку, а інколи є єдиною можливістю вилікувати дитину. Щороку лише на Львівщині близько 10 дітей потребують пересадки кісткового мозку. Приблизно така ж кількість дітей є і в інших областях Західної України. У Львові будуть проводити пересадки дітям зі всього західного регіону.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися