У Львові діти, батьки яких загинули на війні, отримуватимуть 50 тисяч гривень
Україна

У Львові діти, батьки яких загинули на війні, отримуватимуть 50 тисяч гривень

16 серпня 2023, 14:29
0
1
Сподобалось?
1

У Львові напрацювали нову програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні. Йдеться про щорічну одноразову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини, що втратила на війні батька або матір.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Програму планують затвердити напередодні Дня Незалежності України, під час сесії Львівської міської ради. Наразі програма підтримки унікальна для України.

«Майже кожного дня ми прощаємося з нашими Героями. І найскладніший момент – висловлювати співчуття, особливо дітям, які втратили своїх батьків. Це назавжди змінює щось у тобі. Громада міста має дбати про кожну дитину, яка втратила свого тата чи найрідніших. Тому спільно з депутатами міської ради ми прийняли рішення встановити щорічну допомогу у розмірі 50 тисяч гривень кожній дитині до її повноліття. Ці кошти вони зможуть використати для свого навчання або оздоровлення. Така позиція громади», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

У міському управлінні соціального захисту зазначають, що фізично гроші зможе отримати опікун. Станом на 14 серпня у Львівській громаді проживає 415 дітей, яким передбачена така виплата.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися