Волинянин зробив «вишивку» на будинку пластиковими кришечками (фото)
Волинь

Волинянин зробив «вишивку» на будинку пластиковими кришечками (фото)

18 серпня 2022, 18:07
0
2
Сподобалось?
2

Мешканець села Древині Іваничівської громади Микола Левчук «прикрасив» свій будинок вишиванкою. Узори чоловік виклав із кришок від пластикових пляшок, чим самим і зберігає екологію, адже знайшов повторне застосування для сміття, яке довго розкладається та забруднює наше довкілля.

Про чоловіка розповів «Буг».

Микола Левчук – художник, раніше він писав картини. Однак після нещасного випадку з рукою улюблену справу довелося покинути. Чоловік довго не міг знайти нове заняття, яке приносило б стільки ж задоволення, як і писання картин. Однак, потім в газеті прочитав статтю про жінку із Закарпаття, яка прикрасила свій двір різнокольоровими кришками.

Ця ідея настільки сподобалась чоловіку, що вирішив її «позичити» і взявся за справу – почав збирати кришки з пластикових пляшок. Адже на задум, який зародився в голові художника, їх потрібно було чимало. Майстер вирішив викласти візерунки на своєму будинку. Але не просто прикрасити кришечками стіни хати, а викласти ними узори із вишиванки.

Ідея була настільки грандіозною, що здавалася неймовірною. Однак талановитий і наполегливий чоловік з головою поринув в цю справу і знайшов в цьому свою віддушину. Захопився настільки, що навіть забувся про свої шкідливі звички. Зокрема, кинув курити.

Чоловік каже, що, окрім часу й зусиль, на цю мозаїку пішло близько 20 тисяч кришечок, які збирав 16 років.

«В основному зимою їх шукав. Але якщо порахувати усі дні, то більше року точно вийде потраченого часу на збір кришок», – зауважив майстер.

Він зізнався, що хоч заняття це йому й приносить величезне задоволення, але «вишивати» будинок нелегко. Це довга й кропітка робота, яка вимагає не лише таланту, а й терпіння й наполегливості.

Самі узори наносити на будинок почав минулого року, а закінчив цьогоріч навесні.

За словами Миколи, під час “вишивання” будинку виникали й труднощі. Наприклад, є кришечки, які на сонці вигоряють, втрачають свій колір і стають білими. Тоді їх приходиться замінювати. Також він боявся, що приклеєні кришечки не витримають сильного вітру і повідпадають. І тоді всі зусилля будуть даремними. Але вітер не завдав “вишиванці” ніякої шкоди.

Ще одна «родзинка» Миколи – до хати веде доріжка-вишиванка, яку він також виклав з кришок. А також в узори із вшиванки «одягнена» і літня кухня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися