Білорусь почала навчання «зі звільнення захоплених територій» на кордоні з Волинню
Волинь

Білорусь почала навчання «зі звільнення захоплених територій» на кордоні з Волинню

8 вересня 2022, 10:11
0
0
Сподобалось?
0

Під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних Сил Віктора Гулевича розпочалося командно-штабне навчання Збройних сил Білорусі, яке триватиме до 14 вересня.

Про це пише пролукашенківське «Белта» з посиланням на прес-службу Міністерства оборони РБ.

Для відпрацювання практичних дій військ задіяно полігон Брестський та ділянки місцевості у Мінській та Вітебській областях.

«Для максимальної прозорості перед міжнародною спільнотою та зміцнення регіональної безпеки та поясу добросусідства для участі у спостереженні за активною фазою навчання запрошено представників військово-дипломатичного корпусу зарубіжних країн, акредитованих при Міністерстві оборони», – йдеться у повідомленні.

Про те, які країни спостерігають за навчаннями, не повідомляється. Раніше українська розвідка інформувала, що тренуватися білоруські військові будуть разом із росіянами.

«Навчання дозволить на практиці відпрацювати ведення бойових дій зі звільнення території, тимчасово захопленої противником, відновлення контролю за Державним кордоном у зонах відповідальності з’єднань, авіаційну підтримку військ, забезпечення силових заходів військового стану, боротьба з ДРГ противника та НВФ», – пояснюють мету навчань.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися