Луцький театр закупив газ без конкурсу за завищеною ціною
Волинь

Луцький театр закупив газ без конкурсу за завищеною ціною

9 листопада 2022, 12:01
0
0
Сподобалось?
0

Північно-західний апеляційний господарський суд за поданням прокуратури Волинської області визнав недійсними рішення комітету з конкурсних торгів Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Григоровича Шевченка щодо проведення переговорної процедури на закупівлю газу та договір на суму 10,5 мільйона гривень, який комунальне підприємство уклало з одним із постачальників.

Драмтеатр не надав у суді переконливих доказів наявності особливих обставин, що унеможливлювали дотримання ним, як замовником, строків для проведення конкурентної процедури закупівлі, де свої цінові пропозиції мають право подавати всі зацікавлені особи. Натомість комунальне підприємство, всупереч вимогам Закону України «Про публічні закупівлі», наприкінці минулого року провело переговори лише з одним учасником та в же у січні 2022 року уклало договір, за яким початкова вартість 1 тисяча кубів газу становила понад 65 тисяч гривень.

За втручання прокуратури укладений із порушеннями закону договір про закупівлю газу визнано недійсним.

При цьому заклад культури на стадії апеляційного оскарження провів конкурентну процедуру та уклав новий договір про закупівлю газу у іншого постачальника за нижчою ціною.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися