На Волинській митниці вилучили «дешеву» вантажівку
Волинь

На Волинській митниці вилучили «дешеву» вантажівку

13 березня 2023, 12:45
1
0
Сподобалось?
0

Вантажівку «Iveco Daily» 2016 року виготовлення вилучили у справі про порушення митних правил громадянином України. Українець ввозив його через Устилуг для продажу. Під час перетину кордону перевізник подав товаросупровідні документи про те, що авто придбане у Польщі за 6100 євро, що за курсом Нацбанку становило майже 240 тисяч гривень.

Однак під час митного огляду серед особистих речей водія виявили другий пакет документів. Відповідно до польської експортної декларації та прихованого договору купівлі-продажу, насправді ця вантажівка коштувала 60500 злотих або понад 500 тисяч гривень. Правопорушник зізнався, що використав подвійні пакети документів, аби у подальшому «зекономити» на митних платежах.

Відповідно до статті 483 Митного кодексу таке порушення тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з їх конфіскацією. Тож чоловік не тільки не «зекономив», а й може понести потрійні збитки, залишившись без грошей, які заплатив продавцю у Польщі, без вантажівки, та ще й зі штрафом у пів мільйона гривень. Остаточні рішення у справі прийматиме суд.

Після конфіскації авто можлива його передача Збройним Силам України відповідно до порядку та процедур, передбачених Законом України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Алекс
    Алекс

    Певне не поділився з митниками.

    14 березня 2023, 17:24
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися