Волинянина судили за ухилення від мобілізації
Волинь

Волинянина судили за ухилення від мобілізації

10 квітня 2023, 09:51
0
0
Сподобалось?
0

Любешівський районний суд розглянув справу про притягнення до кримінальної відповідальності мешканця села Ветли, що на Любешівщині, за ухилення від мобілізації.

Про це Район.Любешів дізнався з вироку суду від 4 квітня.

Цей військовозобовʼязаний 17 листопада 2022 року відмовився отримувати повістку про призов і, бувши належним чином оповіщеним, не зʼявився без поважних причин до пункту збору для відправлення у військову частину.

У судовому засіданні свою вину чоловік визнав. Показав, що в березні 2022 року, проходячи медичний огляд, не повідомив лікарям про наявність травм і захворювань, тож його визнали придатним до військової служби. Згодом загострилися проблеми зі здоровʼям.

Згідно з довідкою Ветлівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини він справді хворіє на міокардіофіброз, хронічний ерозивний гастрит, рубцеву деформацію дванадцятипалої кишки, має наслідки закритої черепно-мозкової травми та варикозне розширення вен. Проте амбулаторна довідка, зазначається у вироку, не спростовує висновок військово-лікарської комісії про придатність обвинуваченого до військової служби. Крім того, вказаний висновок в установленому законом порядку ним не оскаржувався.

Таким чином, суд ухвалив визнати чоловіка винним і призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на три роки. Утім, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України ухилянта все ж звільнили від покарання з однорічним іспитовим строком.

Відзначимо, що жителю Ветлів ще серйозно пощастило, адже на Волині вже є кілька випадків, коли ухилянтам призначали реальне покарання – з відсидкою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися