Депутат Волинської обласної ради поверне у бюджет майже мільйон гривень
Волинь

Депутат Волинської обласної ради поверне у бюджет майже мільйон гривень

4 липня 2014, 11:55
0
0
Сподобалось?
0

ТОВ «Волинь Транс Ліс» намагалося заволодіти коштами держпідприємства«Цуманське лісове господарство» у розмірі 1,79 млн грн. Про це свідчить рішення Господарського суду Волинської області від 3 червня.

У травні 2010 року «Волинь Транс Ліс» уклав з лісгоспом договір про надання транспортних послуг. Фірма стверджує, що протягом червня 2010 року - березня 2011 року перевезла продукції лісгоспу на 1,79 млн грн. При цьому вона вже отримала від держпідприємства 929 тис грн., а борг у 868 тис грн. вирішила стягнути через суд.

Однак, суд дійшов висновку, що ніяких послуг фірма лісгоспу не надала, а всі її дії були спрямовані лише на заволодіння державними коштами, пишуть «Наші гроші».

Виявилося, що фірма власних транспортних засобів не мала. Вона орендувала у лісгоспу 16 спеціалізованих та вантажних автомобілів. І вивезення лісопродукції здійснював сам лісгосп. Орендовані автомобілі постійно перебували в автопарку лісгоспу. У свою чергу ТОВ «Волинь Транс Ліс» лише ставило печатки на подорожніх листах, що жодним чином не свідчить про виконання перевезень фірмою.

Суд також звернув увагу на те, що ТОВ «Волинь Транс Ліс» було зареєстроване і внесене у держреєстр 27 квітня 2010 року. Цією ж датою датований договір оренди автомобілів у лісгоспу.

Фірма на підтвердження виконання перевезень посилалася на аудиторський звіт фірми «Віталіна-Аудит» та судово-економічну експертизу від 08.08.2013. Проте суд заявив, що ці документи не заслуговують на увагу, оскільки замовлений ТОВ «Волинь Транс Ліс» аудиторський висновок наданий поза межами проведення розгляду справи та не є експертним. А судова експертиза, з огляду на внесені на її розгляд питання, не встановлювала реальність господарських операцій.

Суд вказав, що перерахування лісгоспом фірмі «Волинь Транс Ліс» 929 тис грн. «не може бути визнано судом як добросовісна та розумна дія посадової особи» і зобов'язав фірму повернути цю суму в дохід держбюджету.

Також суд визнав недійсними договір про надання транспортних послуг і договір оренди машин і відмовив фірмі «Волинь Транс Ліс» у стягненні з лісгоспу 868 тис грн. боргу.

Засновниками луцького ТОВ «Волинь Транс Ліс» є Вячеслав Наумчук (25%) і ТОВ «Інтегра Капітал» (75%), засновником якого є депутат Волинської облради Олег Чикида (обирався від Партії регіонів, з березня цього року - позафракційний).

Проти Чикиди раніше була порушена кримінальна справа за фактом створення фіктивного підприємства і заволодіння бюджетними грошима, виділеними на створення нових робочих місць.

Людина з ПІБ Наумчик В'ячеслав Адамович очолює юридичний відділ ДКП «Луцьктепло».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися