«Жила на гемодіалізі 16 років»:  у Луцьку хірурги проведи успішну операцію та пересадили нирку пацієнтці
Волинь

«Жила на гемодіалізі 16 років»: у Луцьку хірурги проведи успішну операцію та пересадили нирку пацієнтці

3 листопада 2023, 14:30
0
2
Сподобалось?
2

У Луцьку хірурги пересадили нирку пацієнтці, яка 16 років жила на гемодіалізі [це очищення крові за допомогою спеціальних приладів та розчинів]. Операція минула успішно, наразі жінку виписали з лікарні.

У коментарі ZAXID.NET заступник генерального директора медоб’єднання Луцької громади Андрій Смольянінов зазначив, що впродовж 16 років жінка тричі приїжджала у центр гемодіалізу для проходження процедур, кожна з яких тривала впродовж 3-4 годин.

 «Ми намагались забезпечити максимально якісні послуги пацієнтам, для яких єдиним виходом був гемодіаліз. Але тепер, коли трансплантація буквально рванула вперед, ми шукаємо для таких пацієнтів донорів», – зазначив Андрій Смольянінов.

27 вересня в обласній лікарні з’явився донор, родичі якого дали згоду на посмертну трансплантацію. «Одну з двох нирок пересадили у відділенні трансплантації органів Волинської обласної клінічної лікарні. Операція пройшла добре. Пані Валентина тепер живе без діалізу та з прекрасною функцією пересадженої нирки», – йдеться у повідомленні медзакладу.

За словами Андрія Смольянінова, наразі у центрі гемодіалізу при Луцькій міській лікарні є 25 пацієнтів, які вже понад десять років перебувають на гемодіалізі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися