Луцький телеканал зманіпулював інформацією про автівки для ЗСУ від фонду Максима Кріппи - заява прикордонників
Волинь

Луцький телеканал зманіпулював інформацією про автівки для ЗСУ від фонду Максима Кріппи - заява прикордонників

15 листопада 2023, 11:50
0
0
Сподобалось?
0

Державна прикордонна служба України заявила, що луцький телеканал випустив в ефір дезінформаційний сюжет про благодійний фонд MK Foundation. Журналісти зманіпулювали інформацією про автівки для українських військових.

Про це повідомила пресслужба ДПС.

Телеканал зняв сюжет про гуманітарні автомобілі, які залишаються припаркованими на території приватного підприємства в Волинській області. Загалом там знаходяться 135 таких автівок, вони призначені для потреб українських захисників. Формування такого резерву дозволяє благодійному фонду оперативно передавати військовим ті автівки, які їм потрібні саме зараз. Для захисників це означає, що їм не доведеться чекати на поставку, адже автівки відразу з майданчика поїдуть до визначеного місця та будуть відразу готові до експлуатації.

Саме цією інформацією й зманіпулював луцький телеканал. Журналісти стверджують, що автомобілі офіційно були відправлені на фронт, але зараз знаходяться у Волинській області. Проте медійники не уточнили, що автівки тимчасово перебувають на стоянці, а військові заберуть їх у той момент, коли вони будуть їм потрібні.

Зазначимо, що журналісти маніпулювали фактами і їх матеріал не несе жодної об’єктивної інформації. Наголосимо, прикордонне відомство за час російського вторгнення неодноразово отримувало допомогу від фонду MK Foundation, про який вели мову журналісти. Благодійники, зокрема, передали підрозділам ДПСУ більше 100 одиниць техніки. Саме кадри передачі техніки прикордонникам використав у своєму сюжеті телеканал”, - прокоментували сюжет в ДПС.

MK Foundation на системній основі передає військовим партії автомобілів. Це підтверджують і в ДПС, і в бригадах ЗСУ, і в інших структурах Сил оборони. Деякі автівки захисники забирають одразу, інші - можуть очікувати на запит.

Зокрема, в ДПС розповіли, що транспортні засоби від фонду вже знаходяться у підрозділах, яким вони були потрібні. Автівки перебувають на обліку і допомагають прикордонниками виконувати завдання з захисту державного кордону України. Окрім 100 мікроавтобусів Volkswagen Transporter, ДПС отримала від MK Foundation й інші транспортні засоби.

Своїми діями телеканал наражає на небезпеку представників фонду та військових розкриваючи місце знаходження автомобілів, які готуються для передачі підрозділам Сил оборони країни”, - додали в ДПС.

Довідка: MK Foundation створений за приватної ініціативи Максима Кріппи. Фонд допомагає Силам оборони самостійно та не не збирає донатів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися