Україна

"Шлюбне агентство" за $ 4500: на Одещині викрили нову схему уникнення від мобілізації

17 листопада 2023, 13:29
0
0
Сподобалось?
0

"Сваха" з Одещини підшукувала жінок-інвалідів для чоловіків, які хочуть виїхати за кордон, як супровід хворих дружин - фіктивний шлюб коштував їм $ 4500. Схему нелегального перетину кордону виявили оперативники Одеського прикордонного загону і прикрило "шлюбну агенцію".

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

Правоохоронці встановили, що організатором переправлення за кордон потенційних призовників є 34-річна жителька Одещини, яка особисто підшукувала чоловіків, бажаючих уникнути мобілізації та виїхати з країни.

"Сваха" за 4500 доларів пропонувала їм укласти шлюб із жінками з інвалідністю для перетину державного кордону у статусі "супроводжуючої особи". Зловмисниця обіцяла підшукати "наречених" з потрібною групою інвалідністю.

Зазначається, що таке "шлюбне агентство" функціонувало по всій території України, пропонуючи жінкам з інвалідністю віком від 18 до 57 років заробити "легкі гроші". Організаторку злочинної схеми затримали на гарячому під час отримання коштів за одруження однієї з пар.

Під час обшуків, у домоволодіннях та транспортних засобах власників "шлюбного агентства" було виявлено та вилучено оригінали та копії паспортних документів, свідоцтва про шлюб і розірвання шлюбу, шлюбні договори, посвідчення про інвалідність, висновки МСЕК та ВЛК про надання інвалідності.

Наразі організаторці "шлюбного агентства" та "дружині" з інвалідністю оголошено про підозру у вчиненні злочинну за ч.3 ст. 332 Кримінального кодексу України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися