Поминальні солодощі роздають під накриттям
Волинь

Поминальні солодощі роздають під накриттям

25 листопада 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Коли були у відрядженні в селі Мельники Шацької громади, перед входом побачили незвичайну дерев’яну споруду, всередині якої були довгі столи. «Що це таке?» – переглянулися з колегою, бо раніше такого не бачили. І попросили тамтешніх людей розповісти про її призначення.

Староста села Руслана Сидорук розповідає, що кілька років тому місцевий священник Василь Хомич разом з прихожанами власними силами взялися і зробили таку незвичайну споруду біля кладовища.

– Згадайте, колись, як помре рідна людина, всіх, хто прийде на похорон, кликали на прощальний обід. Однак ковід перекреслив цю традицію. Взялася нова – при виході з кладовища тепер дають пакуночки з печивом, цукерками, – розповідає Руслана Володимирівна. – Але як дощ чи сніг, то незручно все в руках тримати. Тому й вирішили звести таку споруду. Вкладено туди небагато коштів, а користь велика. Під накриттям негода не така страшна. Рідні й коливо роздають тут людям, і воду солодку наливають. Спиртного не дають. На час похорону можна й речі тут лишити: ніхто не вкраде. Люди велосипеди ставлять і сумки.

Поки ми роздивлялися, до кладовища під’їхали чоловік з жінкою на підводі. Теж похвалили, що зроблено дуже зручно.

– Може, прочитають у вашій газеті, то й в інших селах так зроблять. Мельниківці не шкодують файних ідей, – посміхнулися.

Руслана СУЛІК

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися