Помер ексгравець луцької «Волині» Богдан Шершун
Волинь

Помер ексгравець луцької «Волині» Богдан Шершун

9 січня, 12:18
0
-1
Сподобалось?
-1

Ексфутболіст збірної України Богдан Шершун помер у віці 42 років.

Про це повідомив журналіст Володимир Звєров, Суспільне Спорт підтвердило цю інформацію.

Найбільше матчів на клубному рівні Шершун провів у складі "Дніпра", де й розпочав професійну кар'єру як центральний захисник. За дніпрян Богдан виступав впродовж двох періодів (1997-2001 роки та 2005-2008 роки) та зіграв за команду 169 поєдинків у всіх турнірах.

У 2003 році Шершун дебютував за збірну України. У період до 2006 року він провів у її складі чотири зустрічі, зокрема провів повний матч проти Італії (0:2) у відборі на чемпіонат Європи-2008.

У 2005 році футболіст виграв Кубок УЄФА у складі московського ЦСКА. Однак у плей-оф турніру зіграв лише одну хвилину, а на фінал залишився поза заявкою.

У 2014 році Шершун зізнавався, що міг продовжити виступи у Росії, однак відмовився від пропозиції з політичних міркувань. Відтак, після завершення контракту з луцькою "Волинню" захисник припинив кар'єру, провівши останній матч у травні 2014-го.

Після кар'єри футболіста Шершун здобував тренерську освіту у центрі ліцензування Федерації футболу України. Однак жодного офіційного матчу як наставник Богдан не провів.

Що відомо про футбольну кар'єру Богдана Шершуна?

У складі молодіжної збірної України на чемпіонаті світу-2001 вийшов в 1/8 фіналу турніру.

Як футболіст також грав за "Кривбас" (19 матчів) та київський "Арсенал" (77 поєдинків). У складі ЦСКА зіграв 81 матч, а за "Волинь" – 22.

Загалом впродовж кар'єри зіграв 369 матчів, в яких забив 11 голів та зробив сім асистів.

Окрім перемоги у Кубку УЄФА, Шершун у складі ЦСКА виграв усі клубні трофеї у кар'єрі: чемпіонат Росії (у 2003 та 2005 роках) та став володарем національного Суперкубка (2004 рік).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися