Священник з Волині освячував будинки прихожан, добираючись до них по кризі
Волинь

Священник з Волині освячував будинки прихожан, добираючись до них по кризі

10 січня, 15:39
0
0
Сподобалось?
0

Священник з Ковеля Іван Оринчак добирався до своїх парафіян, щоб освятити домівки – по воді, правда, замерзлій. Під кригою було не глибоко, але під ногами добряче тріскотіло.

Більше про це та про душпастирські відвідини на Водохреща – пише ВСН.

Не глибока, але льодова річка не стала перешкодою для священника. Щоправда потрапив у будинки вірян із запізненням. Бо живуть парафіяни далеко один від одного, а відвідувати їх та окроплювати домівки у час Богоявлення - добра та давня традиція.

«Поспілкуватися, що турбує, бо не завжди у храмі людина може відкритися, розповісти у храмі свою історію. Тобто, люди діляться. Хтось чимось хвалиться, хтось чимось жаліється. Але здебільшого ти бачиш, як живе твоя парафіяльна сім'я», - зізнався священник.

Тож пан отець наголошує, що ця дорога варта тих емоцій, які отримують і віряни, і священник під час спілкування.

«Не скучно ходити від хати до хати, з холоду в тепло, з тепла в холод. То є наша, не те що потреба, - це необхідність. Бо хтось хворіє, хтось десь поїхав-приїхав, хтось хоче навіть показати свої фотокартки. Особливо старенькі. Не принесуть же вони альбом до храму, а тут люди радіють показати, якими вони були молодими і красивими», - зізнається священник.

Душпастирські відвідини з йорданською водою - це давній звичай церкви. Такі відвідини відбуваються від Богоявлення Господнього аж до самого Стрітення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися