Сигарети безпілотником до Польщі: БЕБ на Волині викрило контрабандистів
Волинь

Сигарети безпілотником до Польщі: БЕБ на Волині викрило контрабандистів

20 лютого, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

Детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області викрили трьох осіб, які намагалася переправити через державний кордон контрафактні тютюнові вироби.

Слідством встановлено, що жителі Ковельського району організували транспортування незаконно виготовлених сигарет до Республіки Польща. Для цього вони використовували саморобні безпілотні літальні апарати.

Детективи Бюро виявили та вилучили два безпілотники з парашутами, пристрій для запуску БпЛА, акумулятори, а також 72 блоки тютюнових виробів без марок акцизного податку. Орієнтовна вартість одного БпЛА становить близько 6 тис. доларів США.

За останніх три місяці це вже третій випадок незаконного переправлення сигарет через кордон з території Ковельщини. Загалом за цей час детективи БЕБ вилучили 7 безпілотних літальних апаратів та близько 2 тис. пачок сигарет.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 204  КК України (незаконне виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту та збут підакцизних товарів) та ч. 2 ст. 199 (незаконне виготовлення, зберігання, придбання підроблених марок акцизного податку) триває. Встановлюється повне коло осіб причетних до незаконної діяльності.

Оперативний супровід здійснювали працівники 6 Волинського прикордонного загону спільно з оперативниками УСР в області ДСР Національної поліції України.

Процесуальне керівництво – прокурори Волинської обласної прокуратури.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися