На Волині технік військової частини «зливав» дані про луцький аеродром
Волинь

На Волині технік військової частини «зливав» дані про луцький аеродром

1 квітня, 12:38
0
0
Сподобалось?
0

На Волині чоловік протягом листопада-грудня минулого року регулярно публікував пости у вайбер-групі «Храм вс. вел. Варвари» (232 учасники) про польоти та плани зльоту бойових літаків Військово-повітряних сил ЗСУ з аеродрому міста Луцьк для виконання бойових завдань.

Про це стало відомо з постанови Луцького місьрайонного суду, – пишуть Волинські новини.

Із протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що обвинувачений є техніком групи підготовки та військового ремонту технічної позиції підготовки ракет військової частини.

Маючи доступ і допуск до службової інформації, він протягом листопада-грудня минулого року регулярно публікував пости у вайбер-групі «Храм вс. вел. Варвари» (232 учасники) про польоти (зльоти, посадки) та плани зльоту бойових літаків Військово-повітряних сил ЗСУ з аеродрому міста Луцьк для виконання бойових завдань.

Під час проведення експертної оцінки інформації, яка міститься у постах, встановлено, що ці відомості становлять службову інформацію в сфері оборони з грифом обмеження доступу «Для службового користування».

Таким чином обвинувачений надсилав на мобільні телефони жителів села Небіжка Луцького району дані, які містять службову інформацію в сфері оборони та мають гриф обмеження доступу «Для службового користування». Це призвело до розголошення інформації перед третіми особами.

Дії техніка кваліфікували за ч. 1 ст. 212-5 КУпАП. Він подав до суду заяву, в якій просив розглянути справу без його присутності. Свою вину визнав у повному обсязі.

Оскільки докази підтверджували вину чоловіка, суд оштрафував його на 340 грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися