Суп-п’ятихвилинка від шефа
Волинь

Суп-п’ятихвилинка від шефа

8 червня, 10:40
0
0
Сподобалось?
0

Почнемо з того, що ну ніякий я вже не шеф. Після страшної хвороби 2022 року передав віжки правління синові Володимиру. А так іноді заходжу на роботу. Раджу, підказую молодим колегам. А називають мене «шефом» на знак поваги, так би мовити, за старі заслуги, майже три десятиліття редагування «Вісника+К».

А тепер ближче до справи, тобто до супу. Ну, звичайно ж, за п’ять хвилин він не звариться. А за 15-20 точно. Покладіть в каструлю дрібно порізаного м’ясця, можна ковбаски. На крайній випадок салка. Костомашка вариться довше. Це ж супчик господиня готує, коли обмаль має часу, або зовсім його ніц. Відразу треба покласти ложку, дві або три гороху, рису, гречки чи іншої крупи – що в хаті є. Цілу цибулину, дрібно-дрібно накришену морквину, лавровий листок, кілька горошин перчику.

Порізати також один чи два помідорчики, навіть трошки бурячка. Якщо є, врізати трошки солодкого перцю, степір’я зеленої цибулі, навіть зо два зубочки часнику не зашкодять. Можна додати зо жменьку гріночок.

Головне – не переборщити, щоб супчик не був загустий, аби не вийшло з нього рагу. Побільше фантазії, використовуйте те, що є під руками їстівне. Не забудьте про петрушку, кріп.

Цей рецепт я почув по телевізору від богині української народної пісні Ніни Матвієнко. Найпривабливіше у ньому – швидкість приготування та економія вашого часу. І най, най, найголовніше – готувати страву з любов’ю. Ніколи не забувати, що це – для найближчих, найдорожчих вам людей.

Євген ХОТИМЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися