Євген ХОТИМЧУК з учасниками драматичного гуртка «Дивослово»
Актуально

Євген Хотимчук в гостях у ковельських читачів

16 жовтня 2023, 17:21
0
2
Сподобалось?
2

Барвистими осінніми квітами й теплими усмішками зустрічали ковельчани Євгена Хотимчука, заслуженого журналіста України, письменника, автора понад півтора десятка книг, які користуються популярністю у наших читачів. Поважаємо його за патріотичні ініціативи – акцію «Знайди могилу повстанця», пам’ятники на забутих похованнях бійців УПА, конкурс повстанської пісні «Складем хоч пізнії вінці», публікацію рукопису вояка УПА, книгу «Волинський небесний батальйон», яка увічнила пам’ять про синів України, полеглих у новітній війні з московською імперією.                                                                                 

Цього разу письменник привіз нам свої нові книги, зокрема «Доля матері», «Дядько», «Іду до тебе», у кожній – правдиві бувальщини, чиїсь радощі і печалі, змальовані мудро та щиро. Свої твори він представив, як завжди, яскраво, з любов’ю, як і пише, згадуючи дорогих людей, земляків, події, які визначили життєвий шлях і творчу долю. З притаманним йому гумором, жартами говорив пан Євген про речі поважні, небуденні – про любов і пам’ять, жагу до життя, материнську любов, історію роду й народу. Учасники зразкового художнього колективу драматичного гуртка «Дивослово» міського Палацу учнівської молоді (Уляна Борзовець, Діана Боршуляк, Анастасія Прокопчук, Дмитро Руднюк, Олександр Поліщук, керівник – Руслана Чарнюк) прочитали дві новели з книги «Доля матері». Одна з них, «Ялові кури», – яскравий образок з дитинства письменника, інша – «Живий лист» – зворушлива сповідь і щемний спомин про маму. Талановиті юні артисти розчулили слухачів і самого автора, ми сміялися зі сльозами на очах. А ще всім товариством, разом з начальником управління культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Ковельської міської ради Андрієм Мигулею, співали «Пісню про рушник» та «Многії літа» письменнику.

Зустріч з Євгеном Хотимчуком, з його живим, щирим, влучним, дотепним словом не залишила нікого байдужим, ми всі стали веселішими, життєрадіснішими і трошки щасливішими. Прощаючись до нових зустрічей, ми дякували Євгену Яковичу за радість спілкування та зичили реалізації творчих  планів, нових книг.

Ольга БИЧКОВСЬКА,

бібліотекар Публічної бібліотеки Ковеля

На фото: Євген ХОТИМЧУК з учасниками драматичного гуртка «Дивослово»


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися