Офіцер родом з Росії прикрасив дім... людськими головами та сковородами
Закарпаття

Офіцер родом з Росії прикрасив дім... людськими головами та сковородами

4 червня 2015, 08:12
0
0
Сподобалось?
0

На Закарпатті, у селі Нижнє Солотвино Ужгородського району, є незвичайний будинок. Перш ніж пропустити когось всередину, гостей оглядає сила-силенна очей, адже господар власноруч виліпив і прикріпив на фасаді домівки десятки людських облич.

Кажуть, така уява розігралася у військового офіцера у відставці, родом з Росії. Начебто він залишився на Закарпатті після служби в армії. Сам чоловік від будь-яких коментарів відмовляється. Правда, оглядати своє творіння не боронить.

Дім і справді оригінальний, багатофактурний. У ньому поєднано, здавалось би, непоєднуване – «бетонні» людські голови та керамічні кухлі, дитячі пластмасові ляльки та старезні пательні, якісь тарелі, номерні знаки, уламки скульптур, несправні годинники та телефони, кип’ятильники… Що тільки не вмуровано у тих стінах! Дивують і віконні рами різної форми та стилів – суцільна негармонічність. А ще стіни, де-не-де пофарбовані у дивні кольори і в окремих місцях взагалі підбиті металевими пластинами. Десь в оздобі використано камінь, десь – уламки черепиці та поіржавілі зрізи труб.

Селянам така архітектура не дуже до вподоби, тож химерну споруду прозвали «будинком зі сміття». А ще кажуть уважно придивитися до гримас, зображених на барельєфних обличчях – жодної посмішки чи позитивної емоції! Кожне випромінює біль й самотність.

До будинку вже тягнуться поодинокі туристи. А їм, запевняють, «дім з химерами» подобається.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися