У медзакладі на Житомирщині пацієнтів утримують у нелюдських умовах
Житомирщина

У медзакладі на Житомирщині пацієнтів утримують у нелюдських умовах

5 лютого 2020, 14:27
0
-1
Сподобалось?
-1

У Радомишльському психоневрологічному інтернаті знущаються над пацієнтами.

Про це повідомляє пресслужба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Жінкам не надають належні медичні послуги попри те, що у них укладена декларація з сімейним лікарем, а в інтернаті працює лікар терапевт.

Одна з пацієнток страждає через постійний та нестерпний біль, який виникає через глибокий та широкий пролежень. Лікар навідувався до жінки ще місяць тому та призначив їй лікування, втім на цьому все і закінчилось. На вимогу моніторингової групи сімейний лікар прийшов, оглянув жінку та призначив консультацію у хірурга.

У психоневрологічному інтернаті не виявили найнеобхідніших засобів та препаратів для лікування пацієнтів: протисудомні, седативні, нейролептики. Й хоч інтернат має сучасний кабінет масажиста, втім вже понад пів року пацієнти не отримують таких послуг.

В установі належним чином не ведуть медичної документації, натомість лікарі лише формально оглядають підопічних і взагалі не контролюють виконання своїх призначень.

Якщо у пацієнтів присутні тілесні ушкодження – їх не фіксують та не повідомляють про це в органи поліції.

Коли омбудсмени спілкувалися з пацієнтами на одинці, їм повідомили, що деякі молодші медсестри фізично знущаються з підопічних, а персонал використовує деяких з них для догляду за іншими.

Попри те, що в установі єдиний для усіх режим догляду, деяким пацієнтам не дозволяють вдень заходити до своїх житлових кімнат.

Все, що їм залишається – сидіти на незручних лавках, обернутими спиною до телевізора, ймовірно через це деякі просто лежать на підлозі, коли хочеться прилягти.

Варто зазначити, що в установі є велика, затишна та умебльована кімната, але вона використовується лише гостями установи.

Під час переодягання в кімнаті денної зайнятості, жінок змушують роздягатись наголо в присутності усіх. Ще пацієнтки розповіли, що їх примушують коротко стригтися.

Також жінкам встановили необґрунтовані обмеження користування душовими кімнатами – 20 жінок повинні встигнути помитися за 40 хвилин. Також досі не усунули проблему неформальної ієрархії серед самих підопічних.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися