На Житомирщині пожежа знищила дім священника, в якого 12 дітей
Житомирщина

На Житомирщині пожежа знищила дім священника, в якого 12 дітей

23 лютого 2020, 19:33
0
-1
Сподобалось?
-1

Біда прийшла в дім багатодітного священника з Житомирщини. Клірик Житомирської єпархії, протоієрей Олексій Бусько із села Ставище Попільнянського району з великою родиною залишився просто неба, без хати.

Дев’ятьох народили, трьох всиновили

Родину отця Олексія шанують в селі. Кажуть, про стареньку церкву дбав, власними руками її ремонтував, звів поряд невеличкий будиночок. Потім взявся за будівництво нового храму та хати для своєї сім’ї на місці, де колись мав бути дитячий садок. Сільрада виділила священнику ту ділянку вже із закладеним фундаментом, тож лишилося лише звести стіни. І десять літ він трудився, щоб довести усе до ладу.

Сім’я у священника чималенька – з матушкою народили дев’ятеро власних синів та дочок, ще трьох всиновили. Коли врешті перебралися у двоповерховий дім, були дуже щасливі. Аж тут сталася біда.

Серед білого дня люди помітили дим, що клубочився з горища. Священник піднявся, щоб глянути, у чому ж причина. І в ту мить полум’я спалахнуло з великою силою. Спершу намагалися його загасити підручними засобами і з допомогою вогнегасників, та де там. Тоді кинулися виводити на вулицю дітей, бо стало страшно за їхні життя.

Вогонь гасили п’ять годин

На допомогу своєму духовному наставнику поспішили сусіди та інші односельчани. Носили відрами воду, заливали вогонь, та нічого не допомагало. Тоді викликали пожежників, а самі стали виносити з хати пожитки. Ще встигли витягнути надвір холодильник та морозилку, вихопити з полум’я деякий верхній одяг і кілька матраців з ліжок. І все. Лишилася багатодітна родина просто неба й зі сльозами на очах дивилася, як вогонь дожирає те, що здобували все життя. Бо за п’ять годин від нового будинку лишилися лиш купа цегли та фундамент. Пожежники ще гасили згарище, а священник, зібравшись з духом, пішов служити вечірню…

Люди не лишають родину погорільців у біді. Маленьких діток батюшки прихистив у своїй хаті сільський староста. Всі інші живуть у приміщенні ще не добудованої  недільної школи. Сюди небайдужі зносять одяг та харчі. Буськи кожному вдячні за допомогу і підтримку. Вірять, що з Божою та людською поміччю таки відбудуються. Головне, кажуть, що усі залишилися живі. Попередньо, причиною пожежі стала несправність пічного опалення.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися