Леви три роки годували родича, який потрапив у капкан
Світ

Леви три роки годували родича, який потрапив у капкан

2 лютого 2016, 13:57
0
0
Сподобалось?
0

В Танзанії лев’ячий прайд три роки дбав про молодого родича, який повільно вмирав через металеві прути, що з дитинства сковували його шию, пише Bigpicture

Зворушлива історія трапилася в сімействі левів, які живуть у національному парку Мікумі в Танзанії. Дикі звірі поводили себе щодо родича, який потрапив у біду, краще, ніж поводяться деякі люди. Прайд три роки виходжував брата, закованого в металевий «ошийник».

Пораненого самця туристи вперше помітили ще в 2009 році: шию тварини стискала удавка із залізних прутів, в яку молодий лев потрапив ще дитинчам, втрапивши в пастку браконьєрів.

— Мисливці розставляють пастки на дрібних тварин, таких як антилопа імпала. Певно, цікаве левеня запхало туди голову і вирвалося вже разом із дротяною петлею на шиї, — розповідає старший наглядач заповідника Вільям Мвакілема. 

З часом юний цар звірів став справжнім полоненим своїх пут. Щороку дріт усе глибше впивався йому в шию, прирікаючи на довгу та болісну смерть від задухи.

— Після першого ж сигналу про те, що тварина потрапила в біду, ми робили спроби вистежити і звільнити її. Але територія нашого заповідника надто велика, а норов у цих звірів дуже обережний, — розповідає Мвакілема. — Так що лев вижив тільки завдяки піклуванню своїх родичів.

За словами співробітників парку, всіх їх вразила поведінка диких зверів. Брати і сестри пораненої тварини підтримували її, приносячи харч з полювання.

— Вони не вбили його, як зазвичай вчиняють зі слабкими самцями. Навпаки, леви не давали йому загинути весь цей час, поки люди були безсилі допомогти, — додав наглядач.

Спільними зусиллями рейнджери і туристи змогли вистежити конаючого лева лише в серпні 2012 року. На місце відразу ж викликали ветеринарів, які приспали бідолаху транквілізатором, щоби йому допомогти.

— Це була дуже небезпечна процедура. П’ять родичів нашого пацієнта захищали його, так що нам довелося відганяти їх на джипах. У підсумку в нас вийшло зняти дроти з його шиї. Ушкодження були настільки глибокими, що, якби ми не втрутилися, скоро було би вже запізно, — каже Вільям Мвакілема.

Обробивши рани, люди полишили лева виздоровлювати в колі його відданої родини. Через декілька місяців після рятувальної операції недавнього полоненого браконьєрської удавки знову помітили на просторах заповідника.

Лев на той час майже повністю вичухався, на його шиї та голові нарешті почала рости грива, а про страшні рани тепер нагадують лише глибокі шрами.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися