Пінгвін щороку пропливає 8000 км, щоб зустрітися зі своїм рятівником
Світ

Пінгвін щороку пропливає 8000 км, щоб зустрітися зі своїм рятівником

10 березня 2016, 14:44
0
0
Сподобалось?
0

71-річний бразильський муляр Жоао Перейра, котрий на пенсії підробляє рибальством, ось уже чотири роки у червні приходить на пляж неподалік від Ріо-де-Жанейро, сідає на пісок і мружить очі, які давно втратили колишню силу. Старий чекає, вдивляючись у неспокійну воду, коли ж до нього припливе його пінгвін Дін-Дім, пише BigPicture.

У 2011-му пенсіонер знайшов на березі магелланського пінгвіна, який був вкритий мастилом і мазутом та вмирав від голоду. Перейра забрав птаха до себе додому, виходив і назвав Дін-Дімом. Цілий тиждень пішов на те, щоб очистити рідкі пір’їни від нафтових залишків. Щодня Жоао годував пінгвіна рибою, щоб той набирався сил. А коли Дін-Дім видужав, бразильцю лишалося тільки випустити його на волю і звикнути до думки, що він більше не побачить свого нового друга.

Яким же було здивування рибалки, коли через кілька місяців Дін-Дім повернувся на острів і, впізнавши свого рятівника, відправився разом з ним додому. Тепер вісім місяців у році пінгвін проводить з Жоао, а решту часу, період розмноження, живе на берегах Аргентини й Чилі. Заради того, щоб побачитися зі старим Жоао, Дін-Дім пропливає щороку 8046 кілометрів. 

Сам чоловік розповів, що дуже любить Дін-Діма, ставиться до нього як до власної дитини і вважає, що той любить його так само.

https://www.youtube.com/watch?v=fEFCz5Q7c0M


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися