Британський принц Чарльз скуповує старі хати у Румунії
Світ

Британський принц Чарльз скуповує старі хати у Румунії

5 грудня 2016, 11:22
0
0
Сподобалось?
0

Принц Чарльз часто навідується в Румунію. Її частина – Трансільванія – настільки припала до смаку спадкоємцю британського престолу, що він вирішив вкласти гроші зі свого фонду в озеленення тутешніх гір. Та й нерухомість у румунських Карпатах монарша особа не гребує купувати.

У румунській Трансільванії він уже придбав декілька садиб, куди прибуває раз у півроку. Свою любов до цього куточка землі принц Уельський пояснює родинними зв’язками. Адже в ньому тече кров людини, яка колись правила у цих краях – самого Дракули.

Перший свій будинок у Румунії спадкоємець британської корони придбав у 2006 році: в одну зі своїх подорожей країною він з’їхав убік з траси і  побачив загублене серед цивілізації життя – як у казці перед ним розкинулося село Віскрі. Чарльз був зачарований і купив тут будиночок за 15 тисяч євро, який колись належав саксонській сім’ї. Єдине, про що просив – нічого не міняти, а залишити все як є.

Маєтку Чарльза у румунському селі – 150 років. Зараз він повністю відреставрований. Там добудували ванну кімнату і встановили підлоги з підігрівом. Окрім румунів і циган, сусідами принца Чарльза є рисі, вовки й бурі ведмеді, які бродять у цих місцях у пошуках їжі.

Після того, як принц Чарльз уперше ступив на землю Віскрі, село ніби ожило. Якщо раніше звідси люди втікали від бідності, то зараз чоловіки стали ремонтувати фасади будинків, а жінки зайнялися бізнесом. У Віскрі можна побачити цілі експозиції речей, сплетених з овечої вовни. За фінансової підтримки іноземних інвесторів відреставрована церква, відкритий музей, в якому виставлені всілякі старовинні дрібнички, принесені місцевими жителями з горищ і підвалів...

Фонд «Міхай Емінеску», підшефний принцові Чарльзу, почав у Віскрі роботи з будівництва екологічної станції. Цей проект перший у Румунії, де використовується очерет для очищення брудної води. Крім уже побудованої каналізації, почалося будівництво самої станції, що складається з чотирьох штучних озер, в двох з яких буде висаджено очерет. Для цього проекту британський престолонаслідник виділив 400 тисяч фунтів стерлінгів. Коли принца немає, у будинок Чарльза пускають туристів. Вартість ночівлі у володіннях його високості немала – 145 євро за добу.

От би британський принц звернув увагу ще на українське Закарпаття: тут також є села, якими колись володів його родич – князь Дракула.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися