Два альпіністи осліпли і загинули під час сходження на Еверест
Світ

Два альпіністи осліпли і загинули під час сходження на Еверест

13 травня 2021, 12:06
0
0
Сподобалось?
0

Два альпіністи загинули під час сходження на найвищу вершину світу - гору Еверест. 

Про це пише news.com.au.

За даними видання, загинули 55-річний американський та 40-річний швейцарський альпіністи. Останній же майже досягнув вершини Евересту, а це майже понад 8 тисяч метрів, але біля вершини гори помер через виснаження.

А 55-річний американець помер після того, як переніс снігову сліпоту і виснаження.

"Ми відправили ще двох шерпів (народність, що живе в Східному Непалі, в районі гори Джомолунгма, а також в Індії. - Ред.) з киснем і їжею, на жаль, шерпи не змогли його (швейцарця. - Ред.) врятувати. Завдяки забезпеченню киснем і додатковій підтримці шерп він (американець. - Ред.) досяг Південного сідла, але раптово помер", - сказав оператор комерційних мандрівок Чханг Дава Шерпа.

Як зазначається, через пандемію міністерство туризму Непалу оголосило правила, що обмежують кількість людей, які можуть одночасно піднятися на гору за відповідної погоди. Організаторам експедиції було наказано відправляти команди на вершину із суворим дотриманням дозволів або обмежувати кількість альпіністів, що піднімаються за один раз.

У цьому сезоні Непал видав 408 дозволів на сходження, перевищивши попередній рекорд в 381 дозвіл на сходження в 2019 році. Так, біля підніжжя Евересту виникло місто наметів, в якому проживає понад тисяча осіб - іноземних альпіністів і допоміжний персонал, і розміщені готелі вздовж маршруту.

Утім, тепліша погода, яка створює безпечніші умови для сходження на небезпечні засніжені вершини Непалу, збіглася з другою хвилею коронавірусу. За останні тижні понад 30 хворих альпіністів евакуювали з базового табору, але тільки у трьох був підтверджений коронавірус. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися