Немовля під час землетрусу врятувала собака
Світ

Немовля під час землетрусу врятувала собака

27 серпня 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Стихійні лиха останнім часом роблять чимало біди людям. Та нарівні з трагедіями, бачимо чимало випадків дивовижних порятунків. У памʼяті спливла неймовірна історія, яка сталася у 1988 році після Спітакського землетрусу у Вірменії, який забрав життя 25 тисяч людей, ще пів мільйона залишилися без даху над головою. Але навіть і в цьому пеклі сталося справжнє диво. Однорічна дівчинка вижила завдяки собачці Жужі.

Жужа жила у підвалі багатоповерхівки. Її любили і дорослі, і діти, підгодовували. Якраз у ті дні напередодні жахливого землетрусу вона привела цуценят і була чомусь налякана, вила серед ночі. Люди не розуміли, що з собакою. Як згодом виявилося, вона відчувала страх перед землетрусом. Будинок, де жила сімʼя Сарьян, спалахнув відразу після перших поштовхів. Хлопчик Рубен на той момент гуляв на вулиці, а от його батьки і маленька сестричка  Лала були у квартирі. Він не знав, що з ними сталося.

А було так. Коли будинок став сипатися, Жужиних цуценят відразу завалило. Вона помітила, що до неї скотилося щось замотане у ковдрі. Це була маленька Лала. Вона голосно кричала від страху і болю. Жужа підповзла до неї, притулилася і лягла поряд. Від її тепла дівчинка заспокоїлася. З тріщини у стіні скапувала вода, яку пили дитина і собака, а ще, припускають, Жужа годувала Лалу своїм молоком – ніби відчувала, що треба потурбуватися про це дитя. Так вони разом провели чотири страшних дні.

Коли місто перестало трясти, на допомогу приїхали рятувальники. Місто було вщент зруйноване, тому насамперед розбирали руїни там, звідки чулися людські голоси, а не виття тварин. Минуло кілька днів, і рятувальники стали влаштовувати дні тиші, тобто зупиняли техніку і прислухалися. Жужа вила, але ніхто не звертав уваги. І тоді дворняжка пішла на хитрість. Вона легенько прикусила ручку Лали, і дівчинка заплакала. Дитячий голос почули рятувальники, які відразу почали розбирати завали. За їхньою роботою спостерігав Рубен. Коли рятувальники нарешті дісталися до дитини, то хотіли вбити собаку, бо подумали, що Жужа може нашкодити. Але хлопчик заступився. Він був впевнений, що його сестру врятувала саме Жужа і саме завдяки їй він не загинув разом із батьками.

Після трагічних подій Рубена та Лалу ростили бабуся та дідусь. У сімʼю забрали і Жужу, де вона прожила ще 12 років! На знак вдячності за врятоване життя собаку поховали на цвинтарі поряд з родинними могилами і поставили памʼятник, де значиться табличка «Жужа».

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися