Тото КУТУНЬЙО з дружиною Карлою
Світ

Легендарний співак Тото Кутуньйо помер на 81 році життя

16 вересня 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

Не одне покоління українців захоплювалося піснями знаменитого італійського співака Тото Кутуньйо. Як тільки чули його хриплий спів, відразу прилипали до телеекранів. Він не раз приїздив з концертами до України. Місяць тому співак відзначив 80-літній ювілей. Але 22 серпня після 15 років боротьби з раком простати Тото Кутуньйо помер.

50 літ прожив з дружиною, а сина народила коханка

На всіх фото в очах Тото Кутуньйо задума і сум. У п’ять років він пережив сімейну трагедію – одна із сестер вдушилася просто під час обіду. Це дуже вразило майбутнього співака, відтоді він мало сміявся. У 14 років Тото Кутуньйо написав першу пісню, у 20 створив свою групу. Згодом він став писати пісні для знаменитих співаків Джо Дассена, Мірей Матьє, Адріано Челентано. А потім вирішив і сам заспівати. Його хриплий голос і мелодійні пісні зачаровували фанатів. Він казав, що є батьком 300 дітей – так називав свої пісні.

Зі своєю майбутньою дружиною Кутуньйо познайомився під час гастролей. Тото тоді був настільки бідним, що коли запросив на побачення Карлу, то у барі замовив вечерю лише їй, сказав, що не голодний, а сам просто не мав грошей. Батьки Карли спочатку не сприйняли простого невідомого музиканта. Але вона любила свого обранця і вірила в його талант. Її батьки на початках навіть оплачували рахунки співака і купили для молодої сім’ї квартиру.

Тото і Карла були закохані і мріяли про дітей. Проте Карла не змогла виносити двійню, після чого їй поставили страшний діагноз: вона не зможе завагітніти. Тото важко переживав цю трагедію, підтримував дружину, запевняв, що інша йому не потрібна. Але сталося інакше. Він закрутив роман з молодою стюардесою Крістіною. З нею познайомився у літаку і відразу ж попросив номер телефону. Їхня любов тривала два роки. Тото дуже хотів сина і таки вмовив Крістіну народити йому дитину. У 1990 році 47-літній співак нарешті став батьком сина Ніко. Для Карли це був удар, але вона витримала. З часом вона змирилася з подвійним життям чоловіка, а згодом стала приймати вдома і його сина. Тото називав себе чоловіком великої жінки, бо вона жила з ним, незважаючи на всі зради. Співак завжди казав, що його серце належить лише Карлі. Проте і її, і Крістіну називав дружинами і розривався на дві сім’ї. Він розумів, що не може бути одночасно і з єдиним сином Ніко, який став «світлом у віконці», і з коханою дружиною Карлою. І коли п’ятнадцять років тому у співака діагностували рак простати, з ним поряд була вірна Карла.

Під час лікування Тото навіть їздив на гастролі за кордон. Але останні місяці хвороба знову загострилася. Співак помер 22 серпня цього року. На похорон прийшли тисячі знайомих, шанувальників. За труною у невимовному горі йшли син Ніко і дружина Карла. Її ім’я було вписане на вінку, що прикрашав труну Тото Кутуньйо.

Тото КУТУНЬЙО та українка Олена ТКАЧ

Артисту хотіли заборонити в’їзд в Україну

Тото не раз бував в Україні, Одеса взагалі нагадувала йому рідне місто Спецію. А на одному з концертів у Києві він несподівано заспівав «Червону руту». Вивчити пісню, зрозуміти її зміст співаку допомагала Олена Ткач із села Клішківці Чернівецької області. Вона та ще одна українка Ірина з Сум понад десять років працювали в будинку співака.

– Не хочу називати цих жінок хатніми робітницями чи служницями. Вони для мене майже як члени родини. Спілкування з ними, з футболістом Андрієм Шевченком, який став моїм другом, дуже допомогло мені зрозуміти ваш народ, – зізнавався Тото Кутуньо на концерті в Києві. Туди він запросив і батьків своєї робітниці Олени Ткач і зі сцени подякував їм за те, що виростили працьовиту і щиру доньку.

Потрапила буковинка у сім’ю співака випадково. Подруга в Італії підказала, що хатню робітницю шукає Тото Кутуньйо. «А Берлусконі часом нікого не шукає?» – пожартувала Олена, бо не повірила. Натомість вже через місяць стала працювати у співака і заслужила довіру. 

– Ми обідаємо разом з господарями за одним столом, разом з ними їдемо на відпочинок, катаємося на яхті, засмагаємо поряд, спілкуємося, обговорюємо новини, з нами радяться, цікавляться нашою думкою, жодного разу вони не підвищували голосу, – розповіла Олена журналістам. За десять років вона лише раз готувала для співака червоний борщ, бо йому більше подобаються італійські макарони.

Вона стала свідком народження популярних пісень Тото Кутуньйо, сотні разів чула виконання хітів його проникливим хриплим голосом. «Після Італії, якій належить моє серце як батьківщині, Україна моя друга країна», – казав співак. Проте він був членом «асоціації друзів путіна» і у 2015 році привітав його з днем народження. Через цей скандал хотіли заборонити в’їзд для Тото Кутуньйо до України. На що співак відповів, що є «аполітичним», і запевняв, що не поділяє політики путіна та відмовлявся виступати в окупованому Криму.

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися