Смертельна аварія в Італії: є жертви та постраждалі українці
Світ

Смертельна аварія в Італії: є жертви та постраждалі українці

4 жовтня 2023, 12:15
0
-1
Сподобалось?
-1

У Венеції туристичний автобус із пасажирами зірвався з естакади та впав з висоти близько 30 метрів.

Внаслідок аварії в Местре загинула 21 особа, двоє з них діти, 15 поранених, з них 5 - у тяжкому стані.

За попередньою інформацією, серед загиблих у ДТП в Італії - п'ятеро українців. Також двоє громадян України отримали поранення.

Про це пише ANSA та La Repubblica.

В посольстві Києва в Римі підтвердили наявність українських потерпілих у трагедії в Местре.

"Так, згідно з наявною у нас інформацією, були знайдені документи громадян України", - повідомили італійському ЗМІ джерела в посольстві, додавши, що наразі не мають додаткової інформації.

Серед уже ідентифікованих жертв в аварії автобуса в Местре - п'ятеро громадян України, німець і водій транспортного засобу - італієць. Префект Венеції Мікеле Ді Барі повідомив, що вижили в катастрофі 18 пасажирів, які отримали поранення та перебувають у різних лікарнях у Венето.

Динаміка аварії наразі незрозуміла: це могла бути хвороба водія, який загинув у ДТП, або неправильний маневр на місці ремонту шляхопроводу. Причини з'ясовують слідчі. Дорожня поліція проводить слідчі дії: встановлюється траєкторія падіння і стан дорожнього покриття. Слідів гальмування на асфальті не видно.

Зашиблий водій був родом із Тревізо. Його звали Альберто Ріцотто, йому було 40 років.

Автобус їхав естакадою сполучної дороги, яка веде від Местре до Маргери та автомагістралі А4, коли з причин, які ще не встановлені, він розбився, впавши з мосту приблизно на 15 метрів униз. Пізніше він загорівся, тому деякі з перших знайдених жертв, очевидно, згоріли живцем.

Робітники фабрики, які працювали неподалік місця аварії, врятували з місця події маленьку дівчинку та собачку, яку потім передали медикам. Поранених розподілили по різних італійських лікарнях. Щоб підтримати місцевих лікарів, приїхали представники педіатрії, кардіохірургії, неврології та загальної хірургії. Приїзд родичів до приймальних лікарень наразі дуже обмежені. Водночас є доступні послуги перекладу українською.

Автобус піднімуть з місця аварії після того, як охолонуть його батареї. Рятувальники розповіли, що жертв під ним немає. Тіла загиблих перенесли з місця трагедії після відспівування священником.

Серед постраждалих є неповнолітні: одну дитину до лікарні доправили повітряним транспортом, а 4-річна дівчинка з серйозними опіками та загрозою для життя доправлена ​​до Падуї в реанімацію. Серед тяжко постраждалих - 50-річна жінка з сильними опіками та травмами різних частин тіла. І дівчинка, і 50-річна жінка - громадянки України.

Окрім громадян України та Німеччини, на борту автобуса також перебували громадяни Франції та Хорватії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися