У Секторі Гази загинули двоє українських дітей: їхня мати дивом вижила
Світ

У Секторі Гази загинули двоє українських дітей: їхня мати дивом вижила

24 жовтня 2023, 14:51
0
0
Сподобалось?
0

У місті Газа 24 жовтня внаслідок ракетного обстрілу загинули двоє дітей, які є громадянами України.

Про це сказав керівник відділення посольства України при Палестинській Національній Адміністрації Максим Тьокін у коментарі «Суспільному».

Також про це повідомив представник української громади, який нині перебуває у Секторі Гази. За його словами, двоє дітей — брат і сестра 9 та 6 років. Їхня мати — українка, родом із Харкова. Вона вижила

За даними «Суспільного, наразі не досягнуто домовленостей про відкриття пункту «Рафах», через який планували евакуювати з Сектора Гази іноземців. Станом на 23 жовтня запит на евакуацію подали 349 українських громадян, сказав український дипломат у Єгипті Владислав Рудник.

Яка ситуація з українцями в Ізраїлі й Секторі Гази?

Після загострення воєнних дій Україна розпочала евакуацію своїх громадян, які перебувають в Ізраїлі та Секторі Гази.

Перший рейс відбувся 14 жовтня. Тоді з Тель-Авіва до Бухареста вилетіли 207 громадян України, зокрема 63 дитини. Другий евакуаційний борт зі 155 громадянами України, серед яких було 107 жінок і 23 дитини, вилетів з Ізраїлю 16 жовтня. Того ж дня відбувся і третій евакуаційний рейс з 74 українцями на борту. Вчетверте з Ізраїлю чартерним рейсом до Румунії відлетіли 79 громадян України.

14 жовтня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що евакуації із Сектору Гази потребують понад 240 українців. Пізніше він заявив, що міністерство закордонних справ Ізраїлю відкликало дозвіл на евакуацію громадян України та інших іноземців із Сектору Гази за дві години до початку з незрозумілих причин.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомляв, що у Секторі Гази залишаються більше як пів тисячі громадян України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися