На штучному острові живуть без туалетів та автомобілів
Світ

На штучному острові живуть без туалетів та автомобілів

14 квітня, 10:15
0
0
Сподобалось?
0

Крихітний рукотворний острів Санта-Крус-дель-Іслоте, розташований за дві години на човні від узбережжя Колумбії, вважається найбільш густонаселеним у світі. Там на території трохи більше гектара живе понад 1 200 осіб.

Ніхто не замикає двері

Тут налічується лише 97 будинків, що тісняться на чотирьох вуличках у 10 районах. Усі з бляшаними дахами. Пересування островом обмежується пішими прогулянками або використанням невеликих човнів, оскільки на острові немає ні автомобілів, ні мотоциклів.

– У нас ніхто не замикає двері, бо всі пов’язані родинними зв’язками та дбають один про одного, – пояснюють мешканці.

Життя в унікальній місцині має і певні труднощі, оскільки люди стикаються з відсутністю базових зручностей, таких як електрика, вода та каналізація. Острів покладається на генератори та сонячні батареї, а питну воду доставляють човнами з материка, хоча і з частими перебоями. Тому люди змушені збирати дощову воду. Для багатьох своїх потреб використовують і морську. Через брак місця померлих ховають на сусідньому острові.

Проблем вистачає

Недостатній доступ до чистої питної води призводить до зростання проблем зі здоров’ям, таких як шлункові інфекції та шкірні захворювання. У медичному центрі працює лише одна медсестра, а лікар приїжджає раз на два тижні. У разі серйозних захворювань або надзвичайних ситуацій мешканці об’єднуються, збирають кошти, щоб відправити човен на материк. У сфері освіти ситуація теж далека від ідеальної. На острові є лише початкова школа, розташована в напівзруйнованій триповерховій будівлі. Старшокласники змушені їздити на навчання до Картахени.

Туристи їдуть поплавати з черепахами

Попри труднощі, з якими стикається громада Санта-Крус-дель-Іслоте, вона славиться своїм живим духом і багатою культурною спадщиною. Мешканці з ентузіазмом приймають туристів і створили два акваріуми, які пропонують унікальний досвід плавання поруч з дикими черепахами, акулами та іншими морськими тваринами. Зображення, якими діляться в соціальних мережах, відображають динамічний спосіб життя острова, де молодь становить 65% населення. Молоде покоління жителів відоме своїми сміливими зачісками та любов’ю до танців на вечірках, які можуть тривати два-три дні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися