Субсидію нараховуватимуть по-новому
Актуально

Субсидію нараховуватимуть по-новому

19 березня 2015, 17:12
1
0
Сподобалось?
0
Комунальні платіжки за новими тарифами ще не нараховувались, а у більшості українців – паніка: як платити за неймовірно дорогий газ, електроенергію тощо. В уряді заспокоюють – всі, хто не зможе платити, отримає субсидію. Для цього навіть процедуру її оформлення змінили.   
Набрання чинності Постанови «Про вдосконалення порядку надання житлових субсидій» передбачається з 1 травня 2015 року.
Як по-новому оформити пільгу, українцям стане відомо з 15 квітня. До цього дня обіцяють, що разом з платіжками громадяни отримають  спеціальний папірець із заявою про оформлення субсидії та декларацією про доходи. Як їх грамотно оформити, буде розтлумачено в додатковій інструкції. Заповнений документ можна буде переслати органам соцзахисту поштою. 
Урядовці обіцяють, що отримати субсидію буде набагато легше. Адже скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб – достатньо буде лише вказати їх у декларації. А достовірність даних уже перевірятимуть органи соцзахисту: інформацію про доходи будуть отримувати у порядку обміну від Державної фіскальної служби та Пенсійного фонду. 
Не заважатиме отриманню субсидії наявність у власності двох житлових приміщень чи автомобілів, працездатних осіб, які не працюють, не вчаться і не перебувають на обліку в центрі зайнятості, купівля товарів чи послуг на суму більш як 10 мінімальних  прожиткових мінімумів (ця сума збільшується до 50 тисяч гривень). Право на оформлення субсидії отримають особи, які орендують житло і сплачують ЖКП на підставі  відповідного письмового договору. Субсидія надаватиметься на рік, а не на шість місяців, як зараз. 
Про нюанси оформлення субсидій інформуватимемо в наступних номерах, адже тексту самої постанови на місцях ще немає. 
Наталка СЛЮСАР
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Вика
    Вика

    Этот треп про новые условия предоставления субсидий уже длится на протяжении нескольких месяцев. Причем тарифы уже поднимают с 1 апреля, а изменения в порядок предоставления субсидий собираются принять только с 1 мая. И такое предчувствие, что когда их опубликуют мы очень удивимся, что все о чем говорилось ранее - мыльный пузырь. И оформить ее опять смогут избранные.

    19 березня 2015, 21:56
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися