Субсидію нараховуватимуть по-новому
Актуально

Субсидію нараховуватимуть по-новому

2 червня 2016, 11:25
0
0
Сподобалось?
0

Не встигли ми розібратись у хитромудрих сплетіннях нарахування субсидій, як Кабінет Міністрів знову вніс зміни у порядок їх розрахунку. Нового досить багато, тому розповідатимемо про все детально у декількох номерах. 

Сьогодні розкажемо про зміни щодо обрахування доходу для призначення субсидій.  Збільшено розміри доходів, які враховуються до сукупного доходу для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку, до:

– двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, для платників єдиного податку першої групи;

– трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, для платників єдиного податку другої групи;

– чотирьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, для платників єдиного податку третьої групи.

Для працездатних осіб, які не працюють (окрім учнів і студентів, які проживають з батьками чи іншими членами родини; військовослужбовців строкової служби), до сукупного доходу за кожний місяць тепер враховується дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (на 1 травня 2016 року прожитковий мінімум для цієї категорії затверджений у сумі 1450 гривень.

Таким чином, при нарахуванні субсидій їхній дохід вимірюватиметься 2900 гривнями). В окремих випадках за рішенням комісії може враховуватися дохід на рівні прожиткового мінімуму. Для студентів денної форми навчання, які мають батьків, зареєстровані самі та не отримують стипендію, а також для осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості й не отримують допомогу по безробіттю, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму.

З переліку осіб, до доходу яких враховуються фактичні розміри соціальних виплат, виключено осіб, які отримують допомогу по догляду за інвалідом І групи або особою, яка досягла 80-річного віку. Таким чином, до сукупного доходу таких працездатних осіб враховується дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, або у разі прийняття відповідного рішення комісією – одного прожиткового мінімуму. До сукупного доходу при призначенні субсидії не враховуються  державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, й щомісячна адресна допомога внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг. Надано право громадянам не підтверджувати довідками доходи, зазначені ними у декларації, інформація про які відсутня у ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування, у разі неможливості надати відповідні довідки. За таких обставин заявник додає письмове пояснення довільної форми, в якому вказує причини неподання довідок та зазначає розмір таких доходів. Зазначені доходи враховуються до сукупного доходу.   


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися