Які вазони слід пересадити у перші дні березня
Актуально

Які вазони слід пересадити у перші дні березня

9 березня 2017, 10:22
0
0
Сподобалось?
0

Орхідеї, кактуси та сукуленти, найбільш розповсюджені з яких алое-вера, агава та аденія, рекомендують пересадити до того часу, як на вулиці зійде сніг. Бо з настанням тепла під весняними променями сонця ці рослини починають цвітіння, і тоді втручатися в їхнє життя буде пізно. Розповідає poradnikogrodniczy.pl.

Пересадку кактусів проводять раз на 2-3 роки. Перед тим, як поселити у новий ґрунт, слід на кілька тижнів припинити їх поливати. Це для того, щоб земля засохла та добре відбиралася від коріння. Тоді акуратно виймаємо з горщика кореневу систему, оглядаємо та відтинаємо занадто довгі або сухі корені. Ставимо рослину у суху посудину. Це для того, щоб обтяті корені зажили перш ніж потраплять у новий ґрунт. Після того, як пересадили рослину, не підливаємо. Поливаємо кактус у свіжій землі через 14 днів.

Щоб не поранитись голками під час процедури, можна загорнути верхню частину кактуса в газету або застосувати спеціальні щипці - їх продають у магазинах для садівників. Пересадку сукулентів проводять подібно до кактусів, тільки поливають швидше - через 7-10 днів.

Орхідеї до пересадки поливають. Завдяки цьому їхнє м'яке коріння легше вийняти з землі. А наповнене водою коріння краще перенесе стрес зміни ґрунту. Ослаблене та гниле коріння слід відтяти. Проте не варто обтинати товсті корені. Можна поприскати препаратами, які стимулюють ріст кореневої системи. На дно нового горщика варто всипати жменю дренажу, як гравій чи керамзит. Посипаємо зверху невеликим шаром землі, поміщаємо кореневу систему, присипаємо. Добре поливаємо. В свіжій землі буде вдосталь поживних елементів, тому якщо ви любите удобрювати ґрунт, це можна робити найраніше через місяць.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися