Для військових 51-ої бригади проведуть медкомісію — непридатних відпустять
Актуально

Для військових 51-ої бригади проведуть медкомісію — непридатних відпустять

2 червня 2014, 14:12
0
0
Сподобалось?
0

Ситуація навколо 51-ої окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського, до якої мобілізували кілька тисяч волинян, залишається напруженою. Рідні військових оббивають пороги різних установ, кабінетів та органів влади із тим, аби добитися повернення бригади на Волинь, чи хоча б на Рівненщину на полігон. Проте так питання поки що не стоїть. Нині бригаду передислокували із зони бойових дій у Миколаївську область на поліг «Широкий лан». Тут військові мають пройти перепідготовку, хоча значна частина військових з 51-ої ОБМР: снайпери, зв'язківці, зенітники, офіцери та бійці інших підрозділів частини виявили бажання залишитися у зоні бойових дій, написавши відповідні заяви.

«Переселення» ж основної частини бригади на «Широкий лан» не минулося без чергового скандалу. Солдати 51-ої ОБМР фактично влаштували бунт. Один з батальйонів відмовився вивантажувати на Миколаївщині, оскільки бійцям обіцяли, що їх відвезуть на Рівненщину. Солдати заблокували рух поїзда, з іншого боку їх взяла під охорону Служба військового правопорядку. Військовослужбовці з 51-ої ОБМР скаржилися на те, що їх постійно обманюють командири. Не надають інформації про переміщення підрозділу, як це було з передислокацією на схід. Також мобілізовані вимагали більш достойних умов проходження служби: забезпечення індивідуальними засобами захисту та нормальним харчуванням.

Вгамовувати конфлікт на Миколаївщину вирушили керівники Волинського обласного й одинадцяти районних військкомісаріатів області та заступник голови обласної державної адміністрації Роман Карпюк.

Як розповів заступник військового комісара області Володимир Бондарук, після перемовин військовослужбовці бунтівного батальйону розблокували поїзд і почали розвантаження техніки. Вдалося напрацювати деякі компромісні рішення. Зокрема на полігоні «Широкий лан» для мобілізованих проведуть нормальну медичну комісію - раніше медогляди практично не проводилися. Тож усіх непридатних обіцяють відсіяти. Також має змінитися підхід до мобілізації. Нагальним є питання із грошовим забезпеченням та поставкою продуктів.

Уже повертаючись на Волинь делегація військових та представників влади, завітали й в Одесу, аби провідати у місцевому госпіталі шістьох поранених під Волновахою волинян з 51-ої ОБМР.

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися