Хто з військовозобовʼязаних Волині може отримати бронь
Україна

Хто з військовозобовʼязаних Волині може отримати бронь

21 липня 2023, 14:00
0
0
Сподобалось?
0

У Волинській області визначили 70 критично важливих підприємств для регіону, котрі можуть забронювати працівників від мобілізації під час воєнного стану.

Про це інформує «Суспільне».

Під час брифінгу 20 липня заступник начальника обласного управління економічного розвитку Андрій Ткачук розповів, що цей перелік сформували за підсумками семи засідань робочої групи військової адміністрації з 10 березня до 12 липня. У ньому – комунальні і комерційні підприємства, агрогосподарства і медзаклади, підприємства критичної інфраструктури.

Лідерами щодо бронювання військовозобовʼязаних працівників є міста обласного підпорядкування, де розташовані найбільш важливі підприємства переробної галузі й машинобудування.

Андрій Ткачук зазначив, що в ОВА визначили перелік критично важливих підприємств. Це: 38 комунальних установ, зокрема, які належать до критичної інфраструктури, 30 комерційних підприємств, 29 медичних установ, чотири підприємства житлово-комунальної сфери, два підприємства соціального захисту та два аграрні (комерційні) підприємства.

Андрій Ткачук каже, що 17 заяв від підприємств у військовій адміністрації наразі розглядають.

Підприємства, які подають заявки на визнання критично важливими, мають відповідати щонайменше двом критеріям постанови Кабміну, а також мінімум трьом критеріям розпорядження начальника обласної військової адміністрації.

Рішення про визнання підприємства критично важливим для регіону приймає обласна військова адміністрація, проте затверджує бронювання до 50% працівників підприємства відповідно до поданих списків Міністерство економіки після узгодження з Генштабом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися